Една гръцка и две български групи ще подгряват ROTTING CHRIST

Подгряващи групи на концерта на Rotting Christ ще бъдат младите гръцки траш метъл надежди Chronosphere и родните DIMHOLT и Murder of Crows.

Да припомним, че лидерът на ROTTING CHRISTSakis обяви във видео обръщение към българските фенове, че групата ще изсвири специално за шоуто в София един от най-дългите си сетове.

Билети за концерта на ROTTING CHRIST можете да намерите в касите на Eventim в страната (Germanos, Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit colours, Магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на този адрес. Цената на пропуските е 30 лв, а в деня на концерта ще са по 35 лв.

Закупилите билети за концерта на ROTTING CHRIST на 12 април в София ще могат да влязат на концерта на AGATHODAIMON, NETHERBIRD и WITHERSHIN на 13 април за 15 лв. За всички останали цената остава 20 лв. За да се възползвате от намалението не трябва да сваляте гривната, която ще ви бъде поставена на входа на клуб R.B.F. преди началото на концерта на ROTTING CHRIST.

Ето и малко информация за съпорт бандите:

 

CHRONOSPHERE

CHRONOSPHERE са сформирани в Атина, Гърция през 2009 година от Spyros Lafias (вокали/китара) и Kostas Spades (бас/бек вокали). Първоначално започват като олд скуул траш метъл банда, но по-късно променят леко стила си. Сега CHRONOSPHERE са в състав Spyros Lafias (вокали/китара), Kostas Spades (бас/бек вокали), Thanos Krommidas(барабани), Panos Tsampras (кирата/бек вокали) и стилът им се определя като ню уейв оф траш метъл.

Групата има едно демо зад гърба си – „Hypnosis”, записано през 2010 година в Made In Hell Studio и взема участие в компилациите Manifesto Music Movement две поредни години, с по една песен във всяко издание. През 2011 година CHRONOSPHERE издават дебютния си албум „Envirusment”, записан в Esoteron Studios и издаден чрез Athens Thrash Attack и Eat Metal Records. Всички тези издания са подкрепени от много концертни изяви, фестивални участия и турне в Гърция, където групата дели сцената с едни от най-известните гръцки банди като ROTTING CHRIST и SUICIDAL ANGELS, включително и световни звезди като EVILE.

Черешката на тортата в кариерата на бандата е изявата им на фестивалите Metaldays и Wacken Open Air, а в момента момчетата приключват работа  по втория си албум.

CHRONOSPHERE видео: https://www.youtube.com/watch?v=7EiezWqDGq8

Facebook

Reverbnation

Myspace

 

DIMHOLT

DIMHOLT са основани от Woundheir (вокали) и Asen (китари) през 2003 г. в Бургас, България. В този състав групата започва работа по свои парчета, които в последствие влизат в дебютното демо CD “Аegri Somnia” (2007).

До началото на 2005 година DIMHOLT функционират като дуо, но плановете са за събирането на пълноценен състав, в който групата да продължи своето естествено развитие. Не след дълго към Woundheir и Asen се присъединява китаристът Rumen, а скоро след това са завършени две изцяло нови парчета. Няколко месеца по-късно e намерен басист, в лицето на Yavor. През есента на 2006 г. този състав започва и първите си репетиции, а на барабаните сяда Stanimir, който в последствие се превръща и в официален барабанист на DIMHOLT.

През 2007 година бандата приключва записите на демото „Aegri Somnia”. Изданието е пуснато в продажба в ограничен тираж и към днешна дата е продадено изцяло. Три години по-късно, през пролетта на 2010 г. е издадено и ЕР-то „Live Somnia”, което включва две стари песни и две концертни версии на нови композиции.

През 2009 г. идва и първата покана за концерт, като DIMHOLT делят сцена със Serpentine Creation и Drevna.

В следващите години бандата трупа сценичен опит, изявявайки се редом до банди като Vrani Volosa, Diabless (ex-Frozen Shit), Azzrakgar, The Revenge Project, Claymore, Eufobia, Dark Inversion, Prokyon, Act Of Grotesque, Алкофилия, Unhumanity, Necromancer, Envolter, Shambless, Belgarath, Bloodlines, Enthrallment, Impenitence, Mass Grave, Coprostasis, O.H., Savage Ravage и Feudistes. През ноември 2010 г. DIMHOLT за пръв път получават честта да подгряват за концерт на чуждестранна банда (испанските авангардисти KATHAARSYS), а през следващата година участват в гостуването на гърците Erevos и изнасят три концерта в Сърбия с групите BANE, Tales Of Dark, Dream Epic, Toxic Trace, Defilement по покана на Zlabog Promotions. След формални „преговори” между групата и Nikola Vukobratovic, DIMHOLT избират Zlabog Promotions за свой официален мениджмънт.

През миналата година групата e съпорт банда на англичаните Cradle Of Filth в София.

Съвсем наскоро DIMHOLT приключиха и работата по дебютния си албум, озаглавен „Liberation Funeral”. Записите за него са направени в столичното „Sub Zero Studio“ с помощта на Николай „Бебо“ Берберов, а за микса и мастеринга групата работи с Thomas „TT“ Tannenberger – китарист, барабанист и двигател на австрийските блек метъл легенди ABIGOR.

Web

Myspace

Facebook

 

MURDER OF CROWS

MURDER OF CROWS са сформирани в края на 2010 г. в София. Стилът им се определя като  мелодет/дарк метъл.

Членовете на групата са Делян Караиванов – вокал/китара , познат с участието си в групите CENTER и UPYR, Явор Атанасов – китара, Тодорин Тонев – бас, Павлин Николов – барабани ( I.T.S.I. ). Предстоят записи за дебютен албум, който вероятно ще е готов в края на 2014, началото на 2015 г.

Facebook

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото