Нови албум и сингъл от DRAGONFORCE

Британската спийд/пауър метъл банда DRAGONFORCE съобщи, че скоро ще издаде своя шести студиен албум. ‘Maximum Overload’ е продуциран от Jens Bogren във Fascination Studios, в Örebro и Varberg, Швеция. Новият опус ще бъде първият им такъв с чуждестранен продуцент и дебютен за новия им лейбъл (Ear Music). Очаква се новата творба да излезе на 18. август в Обединеното кралство и на 19. август в САЩ.
Изданието ще бъде достъпно на CD, дигитално издание, специално CD с 5 бонус парчета + DVD, както и на винил. Китаристът Herman Li коментира записа:

Да работим с Jens ни даде различна перспектива върху песните и различна динамика. Преди винаги записвахме в собствените студиа, но записите в Швеция ни накараха да се фокусираме повече. А Jens определено се постара, той не признава почивните дни!
Заглавието на албума и обложката са вдъхновени от постоянното бомбардиране с информация по време на ежедневието ни. На летището сме и сме заобиколени от екрани, информация за полети и реклами. Огледахме се наоколо и никой не казваше и думичка, всички гледаха в още екрани – таблети, телефони, лаптопи.. няма начин да избягаш, това си е пренасищане с информация!

‘Maximum Overload’ включва и няколко изненади, една от които е гост-участието на Matt Heafy (Trivium) в някои от песните. БасистътFrederic Leclercq казва:

Винаги сме се разбирали добре с момчетата от Trivium и беше страхотно, когато Matt имаше малко свободно време за раздаване и се съгласи да участва в някои от песните!

Албумът включва и кавър версия – за пръв път в историята на DragonForce. Китаристът Sam Totman разкрива:

Точно преди последното Австралийско турне нашият мениджър предложи да направим кавър за следващия албум – нещо, което винаги сме отказвали. И понеже всички бяхме обърнали по няколко бири, всеки от членовете написа по 3 песни, после ги сравнихме, ей така, за майтап. Аз написах ‘Ring Of Fire’ на Johnny Cash и идеята се хареса на останалата част от групата, затова и я DragonForce-инизирахме!

Вече можете да чуете демо версията на първият за сега сингъл – ‘Defenders’:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото