Novembar (Nis, Serbia) & Daily Noise Club с две дати в страната

DNC-NovembarНе пропускайте една от най-добрите Пънк’Н’Рол банди от Сърбия – Novembar за първи път в България!

27 Март – Клуб Петното (Пловдив)

28 Март – Grindhouse Skateboard Club (София)

Историята на Novembar започва през далечната 1986-та година, когато групата е създадена в Загреб (Хърватска) под името Studeni Studeni (Студен Ноември) и успява да издаде първото си ЕР през 90-та, когато и временно спира да функционира заради войните, които се водят в страните от бивша Югославия. Фронтменът и китарист Горан Костич, се мести в Ниш и веднага започва да свири на бас китара в местната банда „Glas Amerike“. Месец по-късно групата в възстановена, но вече под името Novembar.

Novembar издава дебютния си албум Deguelo през 1994-та. Следват години на възход в Сърбия и редовни участия в екс-Юго държавите. Novembar редовно излиза на една сцена с групи като Kud Idijoti, Majke и Goblini. До 2002-ра успява да издаде още 2 албума през независими лейбъли в Сърбия. Същата година спира и активната дейност на групата за да бъде възстановена в реформиран състав през 2005-та.

Групата претърпява много промени в състава, докато достигне последния си лайн-ап – Горан Костич (бас и вокал) основател и основен автор на музиката и текстовете на Novembar, Александър Джокич (китара), Боян Ранджелович (китара), Милан Видакович (барабани) и най-новия член на групата е Ненад Пейчич (бас китара), когото вече позваваме от участията му с групата си School Bus от Княжевац на една сцена с Daily Noise Club в София миналия май месец.

Novembar ще представят песните от последните си албум Proklet, издаден през март 2013, а също и песни от по-ранния период на групата, като миналата есен беше издадена компилация с кавъри на бандата направени от групи като Atheist Rap, Zvoncekova Bilježnica, KBO! и други.

 

Daily Noise Club продължават с представянето на материала от последния си албум Rock’N’Roll Fixxed издаден в края на 2013, но също така ще свирят и песни от предстоящия четвърти дългосвирещ албум, по който все още се работи и се очаква да бъде издаден по-късно тази година.

 

Специални гости за софийската дата ще бъдат новата rock’n’roll шайка Crazy Hearted Lover, които наскоро дебютираха с парчето Streets of Sozopolis.

Начало на концертите – 21:00

Цена на билетите в Пловдив – 8лв., София – 7лв.

www.novembar.bandcamp.com

www.dailynoiseclub.com

https://www.facebook.com/events/1408848742759847

https://www.facebook.com/events/968356996509833

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото