Финската Black/Thrash формация Forgotten Horror през януари догодина ще отбележи своята единадесета годишнина с нов албум. Неговото заглавие е „Aeon Of The Shadow Goddess“ и ще излезе чрез лейбъла Woodcut Record.

За почти 11 годишното си съществуване това ще е едва втори албум на триото от Kuopio. Ето какво споделя лидерът им Tuomas Karhunen по повода:

„Работата над този албум беше дълго пътешествие за мен. „Aeon Of The Shadow Goddess“ е алхимична прослава на Богинята на тъмнината в различните и проявления. Този процес ме принуди да преобърна живота си с главата надолу, отдръпвайки се и преосмисляйки всичко. Доколкото Forgotten Horror върви ръка за ръка с моето развитие, можете да чуете, че звученето на групата се е развило и трансформирало.
Що се отнася до писането на песните, то новите композиции са по-многослойни с повече елементи от по-рано. Суровата версия на композицията „Behold a Shadow Goddess“ можете да чуете на нашата сраница в SoundCloud (или точно тук!). Тя прекрасно демонстрира това, което можете да очаквате от албума.

Трак-лист:
1. Intro: The Adept
2. Behold A Shadow Goddess
3. Of Man’s First Rebellion
4. Lilithian
5. In Ravenous Darkness
6. Queen Of An Ivory Moon
7. Her Crescent Horns
8. Babalon
9. The Ghost Of Our Time