Нова група с членове на CENTER И МЛЪК! ще подгрява AFFORMANCE

Afformance

Afformance

Първото излизане пред публика на Sativa ще бъде на 27 март в клуб Studio Sounds Like, преди гръцкия построк квинтет.

 Rawk’n’Roll и Alarma Punk Jazz  представят един съвсем нов и много любопитен музикален проект от София! Sativa ще направят сценичния си дебют на концерта на пост-рок петорката от Атина Afformance. Самите музиканти са нетърпеливи да излязат на сцена и да представят музиката си пред публика.

 Знаете, концертът на Afformance е част от афиша на Alarma Punk Jazz Fest, като българската група е последното име, което се включва към фестивала.

 Началният час е 21:00, вратите отварят още в 19:30, а билети на цена 8 лева ще се продават на входа на клуба.

 Sativa започва като странично занимание на китаристите Недко Славов (свирил с алтърнатив/гръндж бандата от близкото минало Без Думи) и Радостин Спасов, които впоследствие придърпват за репетициите си братът на Недко Николай (знаем го като басист и в могъщите Center) и бившият китарист на Млък! Георги Малчев – Хорхе, който този път поема ролята на барабанист. След няколко месеца на инструментални импровизации, момчетата решават да се захванат сериозно с проекта си. Кръщават групата Sativa, а от джем сесиите се зараждат ядрата на първите завършени композиции на бандата. Музиката им съчетава вибрациите на пустинния рок от началото на 90-те, психеделичните пътешествия на седемдесетарските групи и съвременната стоунър и пост-рок сцена. Мислете си за открити простори, пясъчни дюни и екзотични аромати!

 Afformance стартират през 2005 в Атина като трио, а няколко години по-късно групата е допълнена до квинтет и започват усилено да репетират мелодични авторски психеделии. През 2010 излиза дебютният им албум A Glimpse To The Days That Pass (чуйте тук), а сега, след работа над различни странични проекти, петимата са готови с нова музика и тръгват на европейско турне. И подобно на сънародниците си от Brotherhood Of Sleep, които започнаха турнето си в София отново по покана на Rawk’n’Roll, първата дата от обиколката на Afformance ще бъде в България.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото