Nonpoint са подготвили своя осми студиен албум, „The Return„, който ще излезе на 26.09. чрез Metal Blade Records. Дори след 17 години, квинтета от Флорида е запазил звученето си от 1997г. За бързите и сурови китари и насечените бас и барабани са се погрижили Elias Soriano (вокали), Robb Rivera (барабани), Rasheed Thomas (китари), Adam Woloszyn (бас), B.C. Kochmit (китари).

През месец февруари тази година момчетата атакуваха студиото заедно с продуцента Johnny K (Disturbed, Staind, Megadeth) и инженера Daniel Salcidoto, за да сътворят втората си колаборация. Самата група е толкова удовлетворена от работата и отношението на продуцента, че на шега го определя като шести член на шайката.

Какво са забъркали за тези три студийни седмици, можете да вкусите от сингъла „Breaking Skin“, за който Elias коментира:

Всичко се отнася до пристрастяването – независимо дали става въпрос за храна, наркотици, секс, лъжи, или каквото и да било друго нещо, което се превръща в досадна краста. Не можеш да спреш да се чешеш толкова, че нараняваш кожата си. И после кървиш. В такъв момент трябва да потърсиш помощ и да се справиш с това.