New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са WARSCUM?

 Здравейте и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще Ви запознаем със софийската death/grind банда WARSCUM, която е една от двете групи, които ще подгреят CANNIBAL CORPSE на концерта им в София. По-долу можете да прочетете интервюто ни с групата, както и да чуете актуалното им ЕР “Society Rape“.

Kои са WARSCUM ?
СлавейкоПтицатаСандански – Вокали
ИвоХиенатаМасларов – Китара
Мирослав Даскалов – Бас китара
Mads Lauridsen – Барабани


Здравейте и благодаря за възможността!
Удоволствието е изцяло наше и благодарим за интервюто!

Защо WARSCUM? Има ли някакво специално значение за вас името на групата или съвсем случайно се спряхте на него?
Идеята за името е на нашия приятел Косьо. Доста мислихме и търсихе яко име, което да не е заето от вече съществуваща банда. Самото име на групата символизира проблемите на съвременното общество и мълчаливо установените и наложени социални порядки, които хората са принудени да следват. Специално е единствено отношението ни към войната, а именно това е една неизчерпаема муза за младите артисти като нас. Правете и любов, но не прекалявайте, защото после кой ще ви изхранва, като сте на по тринадесет годинки.

Миналата година пуснахте дебютното си ЕР “Society Rape“. Разкажете ни нещо повече за целия процес около писането и записването на творбата.
В началото репетициите ни бяха основно джемове и лека по лека идеите прерастнаха в песни. Като цяло искахме да запишем възможно най-бързо, за да чуят хората че съществуваме. Репетирахме един-два месеца и EP-то беше факт. И въпреки това не сме си смукали пръстите отчаяно. Имахме доста идеи и искахме да подберем най-танцувалните от тях, защото след първия ни лайв слухът за заразата вече беше плъзнал..

Защо точно “Society Rape“? Какво е посланието, което се опитвате да предадете чрез това заглавие?
Заглавието си го казва. Живеем в общество, което е изнасилено от ред фактори, а хората не правят нищо особено по въпроса, дори го приемат за нормално. Извратена работа от където и да се погледне. Това съчетание даже трябва да бъде изковано на табелка на входа на”социалното” министерство.

А задава ли се нещо ново от кухнята на WARSCUM?
Работим по дебютния си албум, който ще е факт до края на годината и вероятно ще направим турне за промоцията му. Може би и някое видео, ако станем много комерсиални. Иначе от време на време се присещаме за фланелки, нашивки и други пинизи за временна заблуда на населението.

Разкажете ни малко повече за това как се почувствахте, когато разбрахте, че George Corpsegrinder и компания са ви одобрили за подгряваща банда.
Не всеки ден се случва да бъдеш избран да подгряваш една от групите, които си адмирирал през цялата си младост. Повлияли са силно на всеки един от нас и ще бъде голяма чест да свирим заедно с тях. Друго си е да делиш сцената с големи имена и някой врял и кипял чичка да ти срита задника с финес!

Какво ви сплотява като банда и ви кара да продължавате напред?
Това, което ни сплотява е фактът, че свиренето в Warscum се възприема като хоби и начин за разпускане. Зад сцената WARSCUM са просто една група приятели, които пият бира и творят grindcore докато се забавляват!

Занимавате ли се с други групи/проекти освен с WARSCUM?
Хиената е барабанист в KHAN и басист в MIZERERE. Мадс свири в датската grindcore банда UxDxS. Птицата участва в проекта DA SMALL TRAOGEDIAZ. Миро се изявява само в WARSCUM.

Какво мислите за разрастващата се БГ метъл сцена? Какви са вашите наблюдения върху случващото се?
Страхотно е, че има все повече млади банди. То и ние сме млада група, но самите ние за жалост сме вече малко дърти. Хубав е и фактът, че доста от младите банди свирят олд-скуул музика. Застъпват се и традиционно пренебрегвани у нас жанрове като дуум, кръст пънк и слъдж метъл. Изникват нови клубове, старите се усетиха, че не всичко е трибют на трибюта и дадоха път на най-тъмния ъндърграунд.

А когато не се заедно с какво се занимавате? Кои са WARSCUM извън музикалната сцена?
Членуваме в масонски орден, с най-високи степени и не може да издаваме такава информация.

Като за финал – кажете нещо на читателите на Metal Hangar 18.
ПодкрепяЙте музикалната сцена в България, защото има много потенциал, на който се пречи от всякъде. Слушайте тежка музика, слушайте и лека музика, но най-вече слушайте родителите си… от време на време! И разбира се наздраве!

warscum

 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото