New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са ELECTRIC DRAGON?

 Изненада! Тъй като предишната седмица нямаше издание на New Wave Of Bulgarian Metal, тази седмица ще получите две. Тук ще Ви запознаем със софийската alternative/electro/rock/rap формация ELECTRIC DRAGON. По-долу можете да прочетете кратка история на бандата, както и интервю с част от членовете й.

 ELECTRIC DRAGON е започнат като домашен кибер проект, но в последствие придобива формата на рок група с китарист Aldo Raynes, басист Mega Elmo, барабанист Martimothy и вокали от Spratz. Стилът на групата е комбинация от метъл, хип-хоп и 8-битови синтезатори. Наричали са ги „8-bit nintendo punk„, както и „16-bit sega rock„. Свирили са на Tattoo Fest, Graffiti Fest, Жреци на Музите и Cyber punX, делейки сцената с групи като ATILA, FYELD, KULN, SOFIA SKA SKINS, CRASHBRAKE, APEMEN и MAZUT.

Кои са ELECTRIC DRAGON ?
Spratz – Вокали/програмиране
eLmo – Вокали/бас/продуциране
Aldo Raynes – Китари
Martimothy – Барабани
von Fleisch – Клавири


Здравейте и благодаря за възможността!
Spratz: Здравейте, читатели! Bizarre Crew & SSS represent!
Elmo:  Привет и от мен.

Защо точно ELECTRIC DRAGON?
Spratz: За да може като ни напишат хората името в Google, и да им излизат резултати от японския филм Electric Dragon 80,000 V. В крайна сметка те няма да чуят нашата музика, а ще чуят японски неприятен шум, създаден чрез китара.

Elmo: Истината е, че на времето се казвахме Electric Dragon 80,000 V както се казва и въпросният филм. В последствие разкарахме цифрите.

Наскоро издадохте албума “and Robin“. Откъде ви хрумна идеята за името му?
Spratz: Албумът се казва така, защото е колаборация с Робин, който е хубава птичка, професионален помощник на супер-герой, и велик актьор, който наскоро умря.

Elmо: Има известна степен целенасоченост ако се проследят имената на предишните ни албуми. Но това ще го оставим на по-любопитните.

Разкажете ни малко повече за творбата?
Spratz: Албумът е донякъде концептуален, описващ развитието на живота на човек, който открива, че има рак на дебелото черво. Текствотете на песните засягат модерния начин на живот, идеализма и нихилизма. Стилът на музиката бих го определил като прогресив електро-рок с дефицит на внимание (progressive electro-rock with ADHD).


Как протекоха записите за албума?
Spratz: Записите протекоха като гума. Имаше много трудни части за изсвирване и бая се озорихме като инструменталисти, но в процеса задобряхме много! Иначе, Zero Project Studio ни помогнаха да постигнем страхотен резултат за минимално време. Специални благодарности на инженера (Валдемар), който вникна много добре в идеите на песните и показа добър професионализъм и търпение. Също така много благодарности на гост музикантите (Steffen von Fleisch от Shemale ZERO, Георги Спиров от 40 Days Later, Antron2600 от 8-Bit Suicide, Vance Vega от Crashbrake, Robert Laughman от Redshirt Revenge, Спаф, NotRlyJamie, и Димитър Алексиев), които обогатиха звука на парчетата и помогнаха със свежи идеи.

А какви са бъдещите ви планове? Планирате ли някакви концерти, за да промотирате “and Robin“?
Spratz: Албумът ще се самопромотира по коаксиален кабел. Бъдещ план, който се надявам да изпълним, е да направим едно турне в България.

Elmo: Също така имахме планирано турне в Ирак и Иран, но за съжаление лошият климат не ни позволи.

Martimothy: Планираме концерти за промотиране на албума и като цяло музиката на Electric Dragon, но и допълнителни клипове, лирик видеа, мърч, интеракции с публиката и т.н. Целта е всичко да е сериозно-забавно.

Откъде черпите вдъхновение за песните си?
Spratz: Най-вече от неизвестни групи и записи с много кофти звук. Целта е да спасим някакви добри музикални идеи като ги пресъздадем в по-слушаем за нас вариант.

Elmo: Много често ровим из съседските мазета и тавани.

Martimothy: Аз лично от всичко, което издава звук. Може дори да не е музикално звучене… И от junk food-a…

Какво ви крепи като група? Кое е нещото, което ви кара да продължите напред?
Spratz: Шепа от неумиращи фенове, както и нашите родни боксьори.

Elmo: Нуждата да пресъздадем всеки възможен стил (или поне тези които ни грабват ухото) през нашата призма.

Martimothy: Мен лично ме крепи скеле…

А кои са ELECTRIC DRAGON, когато не сте заедно? С какво се занимавате?
Spratz: Аз съм програмист, а в свободното си време се занимавам с мека мебел.

Elmo: Аз рисувам за игралната индустрия и през свободното време играя игри.

Дойде време за последният ни въпрос. Какво ще кажете на феновете ви и читателите ни? Какво е вашето послание за тях?Spratz: Слушайте албума в интернет, има го в повечето платформи за streaming. Или си го дръпнете от bandcamp. Абе, правете каквото си искате. Ще се радваме на обратна връзка, интересно ни е какво мислят хората за “and Robin”. Това би ни вдъхновило да напишем и запишем още парчета. Имаме страшно много идеи и заготовки (поне за още един албум).

Благодаря за отделеното време и довиждане!
Spratz: Ние още повече!
eldragon-vhs
Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. #1 написан от galin (преди 5 години)

    ishkam samo da kaja… ja spratz… toi mi beshe priqtel, az go poznavah… blagodarq ti pich! badi velik!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото