Здравейте и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal! Този път ще Ви запознаем с варненските трашари TERRAVORE. По-долу може да прочетете кратка история на групата, интервю с тях, както и да чуете песента им “Abominable Rancor“, която е част от дебютното им EP “Apocalyptic Impact“. Повече за изданието, може да прочете тук.

 TERRAVORE са траш метъл банда от Варна, сформирана в началото на 2015 година от Калин Бъчваров и Иван Лазаров. Групата започва своята музикална дейност под друго име, но не за дълго. С идването на барабанистът Трендафил Трендафилов, групата официално е преименувана на TERRAVORE.

 В началото на есента, бандата прави мини-турне из страната. Финалната точка е Букурещ, Румъния. Групата прави и много концерти във Варна като съпорт за много чуждестранни гости. В началото на тази година, момчетата влязоха в студио, за да запишат дебюта си.

TERRAVORE са:
Иван Лазаров – Китари, бек вокали
Калин Бъчваров – Бас, вокали
Трендафил Трендафилов – Барабани

Здравейте, момчета. Как се чувствате? Къде Ви намираме?
Здравейте ! Чувстваме се добре, в момента се намираме в репетиционната и правим почивка. Пийваме малко биричка.

Съвсем скоро очакваме да пуснете дебютната си творба. Разкажете ни малко повече за EP-то.
Първоначално идеята беше да запишем демо, но в последствие резултатът ни се стори по–добър от очакваното и решихме да издадем записа като EP. Всички песни бяха записани във варненското студио “Playground“ с помощта на Марин и Наско от ABBADON, за което сме им много благодарни. Мини албумът е озаглавен “Apocalyptic Impact“. Съдържа четири на брой цели песни, като добавихме интро и аутро. Това бяха и първите четири песни, които композирахме като банда в този състав. Ще се постараем да пуснем всичко за свободно слушане до края на този месец. В момента все още се работи по обложката.

Планирате ли нещо по-мащабно откъм концерта дейност, чрез която ще промотирате творбата?
За сега нямаме конкретни планове за това. Предпочитаме да направим физически носител и тогава да го промотираме, въпреки че нищо не се знае, понеже през есента на 2015-a направихме турне без да имаме издание, ха-ха. Въпреки това имаме две планирани участия за сега. Първото е на 20 февруари в рамките на “Goffer Fest“ в клуб “Усмивка“, а другото е на 11 март по покана на The Other Side. Ще свирим с AXECUTOR и румънците BERSERKERS. EP-то ще бъде представено и на двете събития.

Защо точно TERRAVORE?
Името е измислено от нашия фронтмен Калин. Имахме нужда от нещо кратко и запомнящо се и той се зае с тази задача. Произходът на името идва от две латински думи “terra“ и “vore“, съответно – “земя“ и “поглъщам“. За нас е просто “земеяд“ или нещо поглъщащо материя.

Какво Ви накара да се съберете и да започнете да творите тежка музика в България? Държава в която не е никак лесно човек да се занимава с това…
Събра ни общият интерес към този стил музика. Всеки един от нас се е занимавал с музика известно време преди създаването на тази група. Участвали сме във формации като – MASS CREMATION, NEMA LABAVO, MENTAL DISORDER и други. Да правим музика за нас е страст, кара ни да се чувстваме свободни и живи. Черпим вдъхновение от голям набор от стари и нови банди и се стремим да се развиваме и звучим максимално добре.

С какво се занимавате, когато не сте с инструментите си в ръцете?
Пием бира, ха-ха. Отделно всеки един от нас учи за своето висше образование. Някои от нас също и работят. Китаристът ни например се занимава любителски с физическа антропология, а фронтменът ни има интерес към огнестрелни оръжия. Трябва да се отбележи също и, че музиката заема голяма част от времето ни.

Какво таи бъдещето за вас? Къде се виждате след примерно 5 години?
Само времето ще покаже. Надяваме се и, че след 5 години ще сме също в този състав, че ще сме по–популярни, не само на национално ниво. Искаме да сме едни от първите, които ще покажат на света, че има стойностна българска метъл сцена. Има много български банди, които заслужават да получат шанс и признание и не визираме себе си!

Какво искате да постигнете чрез музиката, която правите? Какво е вашето послание към света?
Отговорът на тези два въпроса може да бъде открит в по–горните коментари, но като цяло целим да се издигнем възможно най–високо. Чувстваме се така, сякаш трябва да поддържаме атмосферата и духът на сцената от 80-те и 90-те години на миналия век. Да я подготвим за следващите поколения и евентуално да я пренесем в бъдещето, за да остане този стил жив. Твърдо се застъпваме за този жанр, въпреки всичко, защото за нас е начин на живот.

Бидейки част от младите банди у нас, какво е мнението Ви за разрастващата се българска метъл сцена?
Всеки човек, свързан по някакъв начин с тази музика знае, че да се прави нещо подобно в страната ни е много трудно. Искат се много жертви и време. Българският ъндърграунд има наистина стойностни имена. Имена като AXECUTOR, COPROSTASIS, CONCRETE, THE OUTER LIMITS, ABBADON и много други, но много малко получават заслужения шанс. Шанс, който да запознае светът с една българска банда. Шанс, който нито една родна група не е получила досега, за огромно съжаление. Ние вярваме, че въпреки всичко, човек не трябва да се отказва от мечтите си, че трябва да работи усилено и всичко ще се получи. Надяваме се, че ще доживеем да видим наша банда на световно ниво!

Кажете нещо на читателите на Metal Hangar 18 и вашите фенове.
Скъпи читатели и фенове на екстремната музика, подкрепяйте любимите си групи по всевъзможни начини, защото ако не сте Вие, любимите Ви групи няма да просъществуват за дълго. Посещавайте концертните мероприятия, купувайте мърч, ако имате възможност. Благодарение на Вас, ни има нас.

Благодаря! До нови срещи!
И ние благодарим искрено! Ще се видим на 11 март в София. Наздраве! Thrash Till Death!

Terravore 2016

Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим отново в края на тази седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.