New Wave Of Bulgarian Metal – Кои са PARANORMAL?

 Здравейте! Този път в рубриката ни New Wave Of Обща снимка на ParanormalBulgarian Metal ще ви представим пловдивската алтърнатив банда PARANORMAL. По-долу можете да се сдобиете с малко инфо за групата, както и да прочетете интервю с тях.

PARANORMAL са:
Кристиан Николов – Вокали/Китара
Анастас Анастасов – Бас
Иоан Латровалиев – Електроники
Христо Момиров – Барабани

 Групата е създадена в началото на 2011г, като в момента оригиналните членове са Кристиан и Анастас. Първоначално групата освен с кавъри усилено работи над авторски песни, които в момента са приоритет. Вдъхновение PARANORMAL черпи от групи като MUSE, TRIVIUM, BRING ME THE HORIZON и т.н. В момента в песните им се срещат и Djent елементи. С времето групата преминава през много смени в състава си. PARANORMAL печелят на два пъти(през 2013г. и 2014г.) награди от конкурса Nesebar Pop Rock fest. В момента най-голямата амбиция на групата е да издаде дебютното си EP, озаглавено “Five Mistakes“. То ще включва пет от най-новите песни на групата, представящи новият състав и новата стилова насока.

 

Кристиан Николов-китара вокалиЗдрасти! Скоро издавате първото си EP ‘’Five Mistakes’’. Какво ще ни разкажете за него?
EP-то представлява съвкупност от 5 песни, написани през периода от ноември 2014 до януари 2015. Представлява актуален продукт на групата, който включва новия й затвърден състав, както и новата й стилова насока. Основно в песните се пее за житейски ситуации с които всеки се е сблъсквал или му предстои да се сблъска. Не смятаме да разкриваме повече относно EP-то, нека всеки, който иска да го чуе и дано да се хареса на възможно повече хора.

Какво смятате да правите след като издадете EP-то?
Няма план. Идеята е да се свири много на всякакви места,за да достигнем до повече хора. Предполагаме и че ще издадем клип на една от песните.

 

Последно време има тенденция сред българските Анастас Анастасов - басбанди да бъдат издавани  EP-та, а не дългосвирещи албуми. Какво е вашето мнение за това, бидейки една от тези банди?
С издаването на това EP целим да представим новия си утвърден стил и състав. Имаме няколко по-стари песни, но за разлика от тези, включени в “Five Mistakes“, всяка от тях е прекалено различна една от друга и не можем да ги сложим под общ знаменател. Поради тази причина не смятаме, че е подходящо да издадем толкова стилово разнороден албум.

А какво ви сплотява като банда и ви кара да продължавате напред?
Приятелството. Не мислим, че щяхме да дърпаме напред, ако не си бяхме толкова близки и не разчитахме толкова много един на друг.

 

 

Иоан Латровалиев-електроникиКакво послание носи музиката ви? С какво искате хората да ви запомнят?

Песните, които изпълняваме ни помагат да преодолеем и преживеем някои неща. За това са винаги лични и избягваме обяснения. Хората могат да ни запомнят с небрежност, лудост и това, че обичаме да се забавляваме на първо място.


Занимавате ли се с други проекти и банди освен PARANORMAL?

Всеки от нас свири в по още една банда. Ицо, Крис и Иоан свирим в DOWNER KILL, а Наката свири в AFTER MIDNIGHT. Освен това Кристиан работи над солов проект, от който може да очаквате интересни неща за в бъдеще.

 


А кои са PARANORMAL извън музикалната сцена? Христо Момиров-барабаниС какво се занимавате?

Всички в момента сме 12-ти клас, така че усилено се готвим за изпити. Въпреки това обичаме да се забавляваме. Наскоро ни стана хоби да правим клипове, в който се унижаваме в социалните мрежи, но по-важното е, че в такива моменти ни е най-забавно. Също така се кефим на Бичето, The Walking Dead и Hearthstone.

 

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете ви и читателите ни. Какво е вашето послание за тях?
Слушайте ни песните и ни идвайте на концертите и задължителното затворете телефона ако някой реши да ви кани на казино.

Five Mistakes EP cover
Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.

  1. #1 написан от Ники Бонев (преди 5 години)

    Баси свежарската сбирщина 😉
    Стискам им палци и квото има друго за стискане -хахахах
    Смело напред , психопати 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото