Здравейте, и добре дошли в следващото издание на New Wave Of Bulgarian Metal. Този път ще ви запознаем със софийските melodic death/deathcore младежи BEYOND FAITH. По-долу може да прочетете интервюто ни с тях, както и да чуете дебютната им песен “The Devil Lays Down Rules“.

Кои са BEYOND FAITH?
Борис Стоянов – Китара/вокали
Дамян Гьонов – Китара/вокали
Боян Маринов – Бас/вокали
Александър Симеонов -Барабани


Привет и благодаря за възможността!
Боян: И ние благодарим за поканата!

Защо точно BEYOND FAITH?
Додо: Ами това до известна степен е нашият начин да накараме хората да се замислят какво има отвъд тяхната вяра, било то вяра в себе си или религия, и дали зад нея има някого или нещо или пък не.
Сашо: С други думи нямахме име и Додо щеше да се сърди, ако не изберем неговата идея.

Банда сте от съвсем скоро. Какво ви вдъхнови да се съберете и да започнете да творите музика?
Боян: Ами с Додо и Сашо се познаваме от доста време и се опитваме да направим нещо. В един момент се присъедини и Боби и започнахме да свирим.

Преди известно време издадохте песента “The Devil Lays Down Rules“. Кога можем да очакваме албума, от който тя ще бъде част?
Боян: Ами, малко се промениха плановете и “The Devil Lays Down Rules“ ще бъде част от нашето дебютнo EP, което към момента още дозаписваме. Албум ще записваме на малко по-късен етап, като там ще се целим към малко по-различен стил. EP-то можете да очаквате до края на годината.

Разкажете ни малко повече за творбата.
Боби: Реших, че искам да напиша песен, в която да включа повече епик моменти и чалга моменти, предимно в солото. И я написах, представих я на момчетата на една репетиция, те се изкефиха, направихме я и стана яко.

След като издадете албума, планирате ли да го промотирате чрез концерти из страната? И ако да – къде?
Додо: За жалост промо концертите на EP-то вероятно ще бъдат най-много два – в София и Пловдив. Колкото и да ни се иска да го промотираме в повече градове, още сме на 15-16 и трябва да се занимаваме с училище, така че най-вероятно това ще са всички концерти.

Какво е посланието, което се опитвате да предадете на хората чрез музиката си?
Сашо: Радвайте се на всичко, което имате, продължавайте да подкрепяте музиката и сцената и не се предавайте!

Кои са BEYOND FAITH извън музикалната сцена?
Боян: Ами извън сцената, не че на сцената сме кой знае какво, сме си ученици, занимаваме се с обичайните неща, учим, шляем се наляво-надясно и се разбиваме заедно по концерти.

Кажете нещо на феновете ви и нашите читатели.
Боян: Кефете се, обичайте се и продължавайте да се занимавате с това, което обичате.
Боби: Вкарвайте повече енергия във всичко, което правите и повече mosh-ове.

Благодаря, момчета. До скоро!
Додо: И ние благодарим.
Боян: До нови срещи!
Beyond Faith 2015 Благодарим на всички за отделеното внимание! Ще се видим следващата седмица!

 Всеки, който желае да следи случващото се около бандата, може да направи това на тяхната Facebook страница. Всичко, което трябва да направите, е да цъкнете ето тук.