Neil Turbin критикува книгата на Scott Ian

scottian1

За разлика от биографията на Sepultura, интригата с биографията на ANTHRAX е доста по-голяма.

Бившият вокал на ANTHRAX Neil Turbin разкритикува китаристът на групата, Scott Ian. По мнението на Neil, Scott „е изфабрикувал съвършено лъжлива история“ за напускането му от групата за да „привлече внимание“ към своята автобиография „I’m The Man: The Official Story Of Anthrax“, която излезе на 14 октомври чрез издателство Da Capo Press.

Неотдавна в мрежата се е появил откъс от книгата, в който Scott Ian подробно разказва за своите търкания с Turbin и за раздялата на групата с басистът Danny Lilker. Ian нарича този период „най-лошият за мен в историята на ANTHRAX.

„Тъкмо бяхме започнали турне за представянето на ‘Fistful Of Metal’, Neil стана прекалено самоуверен,

– пише Scott –

„Приемаше се за шеф и не отстъпваше за нищо. Отнасяше се към нас така: „Аз съм вокал и или ще е по моему или никак.“ Мислеше си, че без него нас ни очаква провал. И най-противното е, че беше прав. С всички сили се стремяхме напред. Jonny Z, основател на лейбъла Megaforce беше наш менаджер. През лятото на 1984г. той отново взе RAVEN за турне, и ако година назад подгряващи им бяха METALLICA, то сега за тази роля до края на турнето бяхме ангажирани ние. Всичко вече беше планирано и обявено и ако останехме без вокал, трябваше да отменим нашите участия. Jonny нямаше намерение да ни чака. Той вече преговаряше с OVERKILL и LEGACY (по-късно TESTAMENT). Трябваше да ковем желязото докато е горещо, и това даваше възможност на Neil да се държи както иска. Но най-ужасното нещо Neil направи през януари 1984г. след излизането на ‘Fistful’ – той уволни Danny Lilker зад гърба ни. По мое мнение това се случи, защото Danny го превъзхождаше. Той смяташе, че на сцената не трябва да има някой, превъзхождащ фронтмена и се стремеше да стои далеч от него на сцената. Но това е трудно, когато свирехме на сцени с размерите на маса за понг-понг.“

Turbin обаче не остава длъжен и ето какво е отговорил:

„През всички тези години се радвах на успехите на ANTHRAX. Много съм щастлив за всичките бивши и настоящи членове на групата, които са изиграли своята роля. Тъжно ми е обаче, че някой, с когото не съм имал контакт от 30 години, смята за необходимо да фабрикува абсолютно лъжливи истории за мен с цел да привлече внимание към собствената си персона.

Желая му успехи с новата му научно-фантастична книга. Уверен съм, че тя по нищо няма да отстъпва на „Властелина на Пръстените“.

Няколко години по-рано пред друга медия Neil Turbin е обяснил причините довели до раздялата му с ANTHRAX. Той е разказал, че през заветната 1984г. Scott Ian и Charlie Benante са се съюзили срещу него като по-късно са привлекли и Dan Spitz. Започнали конфликти относно музикалното бъдеще на групата, тъй като останалите не смятали музиката за най-важна. В края на краищата се стигнало до въпросната раздяла.

Scott Ian е работил над „I’m The Man“ заедно с Jon Wiederhorn, съавтор и на книгите „Louder Than Hell: The Definitive Oral History Of Metal“ и „Ministry: The Lost Gospels According To Al Jourgensen“.

Neil Turbin ще пее с ONSLAUGHT по време на американското им турне „Thrash Invasion 2014“. Той заменя Sy Keeler, който има семейни проблеми.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото