Специални интервюта с Mateusz “Havoc” Maurycy (BLINDEAD) и Emilio Souto (SKILTRON). Атанас “Saxon” Димитров за концерта на LEPROUS в София на 22 октомври. Станислав „Staffa“ Василев за едноименния дебюта на MOSHPIT JUSTICE. Николас Петрас за 6-годишнината на първия официален фен клуб на IRON MAIDEN в България. Мони Панчев (Издателство „Махалото“) за биографията на Bob Dylan „Боб Дилън по магистралата на живота”. Явор Цанев за новия му сборник с разкази „Вино за мъртвите”. Информация за първия „Gothic Fest Sofia 2013” (25 и 26 октомври).

Слушател на „От другата страна“ ще спечели покана за концерта на LEAVES’ EYES и ATROCITY на 27 октомври в София, осигурена от „BGTSC”.

В предаването ще звучи музика на: RANGER, SPEEDTRAP, SCORPIONS, FANAGORIA, BLIND GUARDIAN, DOWNSLOT, DAILY NOISE CLUB, DAY OF EXECUTION, DEATH, PORN (THE MEN OF) и др.

Предаването се излъчва всеки понеделник от 20:00 до 23:00 ч. и може да бъде слушано на следните честоти: Варна 103,4 MHz; Добрич – 88,7 MHz; Бургас – 88,5 MHz; Провадия – 88,9 MHz; за Черноморието – 98,2 MHz, а на средни вълни 774 KHz или по Интернет на адрес: www.radiovarna.bnr.bg и www.predavatel.com. Официален сайт: www.otdrugatastrana.info.