MYRKUR и зимна скандинавска разходка

За феновете на скандинавската култура и музика 20-ти март ще бъде един изключително специален ден, защото тогава ще имаме възможността да се насладим на новия албум на MYRKUR– „Folkesange“.Myrkur-Folkesange

Очаква се новият албум да бъде обгърнат в типичните за севера и MYRKUR мистичност, загадъчност и приказност. „Folkesange“ ще бъде едно магическо пътуване в света на скандинавския фолк, представено и изживяно през призмата на Amalie Bruun.

През годините MYRKUR успява да изгради своя специфичен стил чрез впечатляваща комбинация от блек метъл и изпипан скандинавски фолк. Очакваме с нетърпение приказното северняшко пътешествие, което ще ни разказва истории и ще ни свърже с природата малко повече.

„Folkesange“
01. Ella
02. Fager Som En Ros
03. Leaves Of Yggdrasil
04. Ramund
05. Tor I Helheim
06. Svea
07. Harpens Kraft
08. Gammelkäring
09. House Carpenter
10. Reiar
11. Gudernes Vilje Vinter

  1. #1 написан от MIROSLAV-VELZEVUL-666 (преди 6 месеца)

    Фен съм на Myrkur от самото начало.Даже може би съм един от първите в България притежаващи оригинален носител на проекта.Имам всичко издадено досега,даже и концерта на лимитирани носители.Даже зарибих и показах магията на Myrkur на един човек-фея,имаш сетивността като мен да почувства тази музика за духовно пътуване.Този проект,защото Myrkur не е група,а едноличен проект на Amalie Bruun с различни гост музиканти от метъл,а и не само сцената.Това което извира от музиката на проекта е нещо магическо и същевременно адски първично,като връщане към природата…съчетаване на агресията на метъл музиката с тайнството на скандинавският фолклор.Уникално подходяща е за слушане когато искаш да се докоснеш до духът идващ от тъмните гори…А и артуъркът винаги е съпричастен към повикът идващ от колоните.И този път е приказен,мечтателен…духовен…както и музиката.Очертава се март месец да е буреносен от към бижута…Burzum…а и има доста от здрачът и чувството на Burzum в музиката на Myrkur.Шепоти и сенки танцуващи над хълма където небето среща мократа горска шир,където рупули тъмната вода зовяща за съзерцание и за сливане с ДРЕВНИТЕ…..към и за….до безкрая…ИЗКУСТВОТО е магията за оцеляването на мислещите и за духовните….

    • #2 написан от traviata (преди 6 месеца)

      …и връхлитат едни спомени…съкровени……за едно място…обожаемо и грешно……..и един вятър…северен…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото