MIKAEL AKERFELDT и STEVEN WILSON с нов проект

Mikael Akerfeldt от Opeth и Steven Wilson от Porcupine Tree се събират за проекта Storm Corrosion

Roadrunner Records с радост обявява подписването на договор със Storm Corrosion.

Storm Corrosion е широко обсъжданото и дългоочаквано сътрудничество между двама от най-иновативните и талантливи артисти на модерната прогресив рок сцена, а именно Steven Wilson от Porcupine Tree и Mikael Akerfeldt от Opeth. Двамата ще пуснат записа Storm Corrosion на 24-ти април.

Wilson и Akerfeldt са приятели от края на 90-те години, когато Wilson ко-продуцира албума Blackwater Park на Opeth. През годините те често обсъждат идеята да работят заедно по отделен проект, но чак в последно време успяват да го осъществя, когато Mikael заминава за Великобритания да посети Steven и те се озовават в домашното студио на Wilson, подхвърляйки идеи помежду си. Това пътуване бележи зараждането на цял едноименен албум, написан и продуциран от двамата музиканти и миксиран от Wilson.

Steven и Mikael

Звученето на Storm Corrosion може най-добре да се опише като магическо, оркестрално, атмосферно, епично (половината от парчетата в албума са с дължина около 10 минути) и определено ще изненада новите слушатели. Въпреки това съответните фенски бази на двамата артисти ще бъдат първите да оценят новата им музика. Излезлият наскоро солов запис на WilsonGrace for Drowning, както и новият албум на OpethHeritage – ще доведат слушателите до логичната точка на разбиране на Storm Corrosion. Едноименната колекция от песни може да бъде видяна почти като едната страна на музикален триъгълник.

Wilson казва: „Ако ме бяхте попитали преди три месеца за музиката, щях да кажа, че може да очаквате това, което най-малко може да очаквате да чуете. Но всъщност, имайки предвид, че Heritage и Grace of Drowningса на пазара, не мисля, че ще бъде чак толкова голям шок за хората, защото това е, в известен смисъл, почти като третата част от трилогия. Музиката е още по-оркестрална, още по-директна, по-тъмна, психарска и меланхолична, но определено се усеща, че идва от същото място, от където идват и Heritage, и Grace for Drowning, което е факт, защото беше написана по същото време като тях”.

„Част от музиката в този албум, мисля, че е най-красивата музика досега, в създаването на която съм участвал”, добавя Akerfeldt. „Има магически моменти в нея. Като звучене, смятам, че сме създали нещо земно, леко плашещо, изтощаващо, дълбоко и доста наситено – всичко това в едно. Честно мога да кажа, че не познавам друга банда или артист, които да звучат като Storm Corrosion. Май това беше и една от целите ни, така да се каже”.

Monte Conner от Roadrunner приветства Storm Corrosion в семейството на Roadrunner и коментира: „За мен е чест да сложим логото на Roadrunner върху този албум на Storm Corrosion. Steven Wilson и Mikael Akerfeldt демонстрират систематично, че са двама от най-истинските и значими артисти в днешно време. Не ми се случва често да мога да работя с музиканти от този ранг. Този албум е една красива творба, която ще се хареса на феновете на предишните записи на Steven и на Mikael, като в същото време представя нови измерения и за двамата артисти”.

Едноименният дебютен албум на проекта Storm Corrosion ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото