Вчера (11/01/21), алтърнатив метъл артистът Rêve пусна нов сингъл и клип. Песента се казва ‘Fallen’ и е първата песен, която той пуска от 2017-та насам, когато излезе и първият му албум- ‘Falldown’.
„След като пуснах първото ЕР, заминах да уча в Англия и определено нямах никакво време за нова авторска музика от всички изпити и работа с артисти и банди. 2020 обаче бързо промени това, тъй като някои от проектите, по които работих бяха отменени в началото на пандемията и аз се оказах с повече свободно време от обикновено. Така реших да завърша и запиша песните, които бях оставил като демота. За няколко месеца успях да завърша, запиша, едитна, смеся и мастерирам всичко, от там с Габриела Димитрова, която е мой мениджър и се занимава с маркетинг частта на проекта успяхме да уредим няколко фотосесии и снимки на клипове иии… ето ни тук!“
Rêve споделя, че при създаването на новите песни е бил силно вдъхновен от групите Breaking Benjamin, While She Sleeps, Bring Me The Horizon и Lower Than Atlantis.
„’Fallen’ е песен, разказваща за ситуация, която много от нас може да са изпитвали- Проблем, какъвто и да е той, вкопчил се в нас. Някак си успяваме да го преборим, успяваме да се върнем в нормалния ритъм на живота си, но накрая проблемът пак се връща и ни поглъща още по-силно. И въпреки, че песента завършва с минорна нотка, аз вярвам, че има положително съобщение. Целта ми е човек, който се припознае в текста да осъзнае, че това е нещо нормално, и не трябва да ни погубва, напротив, трябва да ни кара да сме още по-силни и да продължаваме да се борим!“
Видеото е заснето през месец ноември от директора Шон Дагнал, а като музиканти в самия клип са се включили Люк Помфрет на барабани и Джак Рунциман на бас.
Песента можете да чуете във всички големи Streaming платформи като Spotify, Apple Music, Deezer, Bandcamp и тн. А официалното видео можете да видите тук: