Metalhead Мeeting – ден първи, Bucovina, Agnostic front, Behemoth и Ross the Boss

DSC_6821 Тази събота и неделя , за пета поредна година в Букурещ се проведе фестивалът Metalhead Meeting. Това, както и миналогодишното издание се проведе в Arenele Romane. Арената, построена преди повече от век по модерен римски образец, впечатляваща с изящната си архитектура допринася за пленителната атмосфера на фестивала. Както повечето събития в северната ни съседка и тук не липсваше българското присъствие.

Пристигнахме на фестивала за началото на румънската фолк банда BUCOVINA. Въпреки адската жега, BUCOVINA излязоха в пълна готовност да раздвижат феновете . Музиката им, въвеждаща в магическата природа и изпълнена с много езически мотиви, е трудно да не те докосне и увлече. През повечето песни имаше запомнящи се вокали и фолклорни елементи, подтикващи публиката да пее и танцува заедно с групата.

DSC_7781След кратка пауза и под звуците на култовия саундтрак от уестърна „Добрият, Лошият и Злият” сцената превзеха хардкор пионерите от Ню Йорк – AGNOSTIC FRONT. Сетлистът беше балансиран, както с песни от последните албуми, така и със стари класики, така че имаше за всеки по нещо. През цялото време групата владееше публиката с огромната си енергия и присъствие на сцената. На класики като Gotta go“ и For my family“ публиката експлоадира, а Roger Miret нееднократно призоваваше публиката с “ Where is my mosh pit?”. Сетът на бандата завърши със „Blitzkrieg Pop“ на Ramones, на която феновете се разбиха като за последно.

Behemoth1Нямах търпение да чуя BEHEMOTH и не след дълго се качиха на сцената с цялата си мощ и съвършенство . Тяхното представление е като поглъщащ мрачен ритуал, съчетаващ в себе си музиката и перфектното сценично поведение. Започнаха с „Blow Your Trumpets Gabriel“, последваха всички парчета от последният им албум The Satanist“ както са си по ред. На „O Father, O Satan, O Sun“ излязоха с демоничните си маски, които допълниха перфектното звучене на песента. След края на албума излязоха на бис със „Ov Fire and the Void“, последвана от „Conquer All“, „At the Left Hand ov God“ и завършиха сета си с Chant for Eschaton 2000″. В края на тяхното умопомрачително участие оставаш безмълвен и само леката усмивка по лицата на феновете изразява щастието от видяното. Със сигурност това е шоу, което трябва да се види и е трудно да се опише само с думи.

След BEHEMOTH излязоха Ross the Boss, но след видяното беше трудно нещо да ме впечатли. Имаше разни фенове на MANOWAR, които си припяваха песните, но на мен лично не ми допаднаха.

Metalhead meeting

 

Aвтор: Богомила Петрова

Снимки: Здравка Златева

Галерии:

Bucovina

Behemoth

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото