wineНад 30 от най-признатите винарски изби от цяла България ще участват в първия по рода си вино тестинг Wines of the Ages в Пловдив на 22, 23 и 24 септември. Мащабният форум се организира от Tangra Mega Rock паралелно с фестивала Sounds of the Ages, който през последните 7 години се превърна в музикална емблема на града – бъдеща Европейска столица на културата през 2019 г.

Освен, че ще могат да дегустират и да получат информация за различни първокласни вина, посетителите на Wines of the Ages ще имат и възможността да ги закупуват на място, както и да ги получат с куриерска пратка. Идеята на организаторите е в три поредни дни да се съчетаят насладата от майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата музика на живо, изпълнена на хилядолетната сцена на Античния театър. Мястото на вино тестинга е добре познатата сграда на Военния клуб в центъра на Пловдив във всеки от трите септемврийски дни от 11 до 19 часа.

Традицията на винопроизводството по българските земи е хилядолетна – още траките пренасят първите лози от Близкия и Средния Изток по Южното черноморие и поречието на река Марица преди около 5000 години. И до ден днешен Горнотракийската низина, чието сърце е Пловдив, е една от най-привлекателните винени дестинации в целия свят. Последното доказателство за това е от самото начало на 2017: в авторитетната международна класация на специализираното издание Wine Enthusiast регионът заема второто място сред най-добрите дестинации за винен туризъм.

Ето ги и суперзвездите, които ще радват гостите и жителите на Пловдив по време на винения форум в самото начало на есента:

22.09 – канадският метъл идол Devin Townsend и Държавна опера – Пловдив;

23.09 – легендарните Manfred Mann’s Earth Band;

24.09 – британските колоси на прогресив рока Marillion.

Извънредно тази година Sounds of the Ages, който се разраства непрестанно, ще подгрее пловдивската публика още на 3 юли с лондончани PLACEBO, които ще изпълнят наистина най-доброто от кариерата си в потресаващо ретроспективно шоу по случай 20 години на сцената. Билети за концерта на алтърнатив легендите все още са налични на нормалните им цени, въпреки че в съседни държави се продават на черно за двойно повече.