Metal Is Forever In These Walls!

Имало едно време в София един клуб, R.B.F. И в този клуб на 7 април, 2012, едни групи направили едно невероятно шоу! PRIMAL FEAR, BRAINSTORM & PALACE зарадваха своите фенове с концерт на ниво във всяко отношение!

Концертният ден за няколко фена започна още от 11:00 сутринта.  За щастие прогнозата на Емо Чолаков се оказа грешна и времето беше с нас. След редовната обиколка в района на R.B.F. клуб, решаваме  да поседнем и да починем…все пак ни чака доста куфеене по-късно. Все още не бе известно местоположението на групите по трасето до София, затова  просто се отдаваме на снимки и бира.

Вратите трябваше да бъдат отворени в 19:00, но поради леко закъснение от страна на групите, което забави съответно и саундчека, феновете започнаха да влизат около 19:30. Сформиралата се група, чакащи отвън, бe доста културнa и процедурата по влизане в клуба мина безаварийно. А, и на фона на това, което ни очакваше после, закъснението от половин час не беше от голямо значение.

Първи на сцената бяха PALACE. Като че ли нямаха много фенове от наша страна, но пък момчетата се раздаваха на макс и всички започнаха да припяват, заедно с тях. Пауър метълът, който струеше от групата, вдигна градуса на публиката с една идея. Тук е мястото да спомена, че звукът още от самото начало беше много добър. На моменти леко се губеха вокалите, но като си представя какъв вероятно щеше да е в зала Христо Ботев…

Към 21:00 се появи и изненадата на вечерта за мен, а именно – BRAINSTORM. Съжалявам само, че не им бях обърнала нужното внимание преди концерта, но се радвам, че успях да ги чуя на живо. Момчетата направо взривиха публиката. Звукът отнове бе на ниво. Личеше си, че музикантите се кефеха колкото и самите им фенове. А, и бяха приятно изненадани от уменията на българите като публика.

Изглежда сетлистът им задоволи желанията на дошлите, които  скандираха за бис. Звучаха резачките  “In The Blink Of An Eye”, “Temple Of Stone”, “Shiver”, “In These Walls”, “Demonsion”, с която завърши и представянето им. Едночасовото шоу, което  устроиха момчетата от BRAINSTORM не беше достатъчно, но следващия път (много се надяваме да има такъв) – повече.

Сетлист:

Intro
Worlds Are Coming Trough
In The Blink Of An Eye
Redemption In Your Eyes
Shiva’s Tears
Temple Of Stone
Fire Walk With Me
Shiver
Shadowland
Below The Line
In These Walls
All Those Words
Highs Without Lows

 

След кратката почивка за смяна на инструментите и подготовка на сцената, ето че излизат и виновниците за този концерт – PRIMAL FEAR. Това е второто гостуване на групата на наша земя (първото бе на Каварна Рок Фест 2010), под надслов METAL NATION TOUR 2012. Самият клуб, местоположението на сцената и близостта на публиката с музикантите, създаде една приятелска атмосфера, която бе оценена и от двете страни (което важи и за предните две групи).

Публиката постоянно скандираше “Primal Fear, Primal Fear, Primal Fear”, Ralf не можа да вземе думата на моменти…В сетлиста бяха поместени и парчета от новия албум на групата („Unbreakable”) – „Strike”, „Give Em Hell”, „Bad Guys Wear Black”, „Unbreakable (Part 2)”, „Metal Nation”. И да не забравяме класиката „Fighting The Darkness”, която разтопи сърцата на всички за пореден път. Звукът отново бе перфектен, което допринесе и за перфектната вечер.

 

Сетлист:

Intro – Unbreakable Pt.1
Strike
Give Em Hell
Nuclear Fire
Unbreakable Pt.2
Seven Seals
Black Sun
Drum Solo
Angels Medley
Metal Nation
Fighting The Darkness
Final Embrace
Metal Is Forever
Bad Guys Wear Black
Chainbraker

 

Е, няма как да не отбележа и малкото пого, което се сформира вляво пред сцената и създаде известна суматоха в края на концерта. Охраната бе трудноподвижна сред тълпата, но все пак успя да се намеси навреме, за което всички сме и благодарни.

Поздравления за организаторите и всички, взели участие в така успешно протеклия концерт. И нека все такива концерти ни чакат занапред.

 

ГАЛЕРИЯ
снимки Катина Вълчанова
Primal Fear
Primal Fear
50 снимки
Brainstorm
Brainstorm
35 снимки
Palace
Palace
12 снимки

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото