„В музикално отношение MEANSTREAK e тежка, мелодична и забавна банда, нещо като да се мотаеш с най-добрите си приятели, куфеейки, пеейки и крещейки с пълно гърло на път за страхотен концерт. Много се гордеем с новата ни музика и нямаме търпение да я покажем на всички“Martens Myung

MEANSTREAK е изцяло дамска метъл банда, основана в Ню Йорк през 1985 г. от китаристките Marlene Portnoy и Rena Sands Petrucci, които заедно с другите три момичета от групата Bettina France (вокали), Martens Myung (бас) и Yael Rallis (барабани) навлизат в доминираната от мъже територия на траш метъла, превръщайки се в една от първите изцяло женски траш банди. Повлияни от титани като IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST и METALLICA, дамите записват албум с легендарния продуцент Alex Perialas (TESTAMENT, OVERKILL, FLOTSAM & JETSAM, NUCLEAR ASSAULT, S.O.D, M.O.D., CARNIVORE) в Pyramid Sound в Ithaca, Ню Йорк. 

Албумът „Roadkill“ (1988) изстрелва дамите в класациите и им осигурява възможността да подгряват класици като OVERKILL, MANOWAR, ANTHRAX, MOTORHEAD и др. Изнасят хедлайнерски концерти в известни клубове като L’Amour, The Cat Club, The Limelight, CBGB’s и The China Club в Ню Йорк, както и в други популярни места. „Roadkill“ се смята за един от най-добрите траш метъл албуми за всички времена, записан от женска формация. MEANSTREAK се разпадат в началото на 90-те години на миналия век, но се събраха отново за записи и концерти през 2022 г. Наскоро групата приключи американско турне в подкрепа на успешния солов проект на John Petrucci. През февруари тази година трябва да излезе най-новият мини-албум на MEANSTREAK „Blood Moon“. По-долу може да чуете новия сингъл на дамската формация „Giant Speaks“, който е наличен и в дигиталните платформи и е достъпен от тук.

MEANSTREAK са:

Bettina France – вокали
Martens Myung – бас
Yael Rallis – ударни
Marlene Portnoy – китара
Rena Sands Petrucci – китара