След близо половингодишно затишие и с промяна в състава си рок групата LEK CITY CASE се завръща с нов сингъл.

Insane показва бандата в нова светлина, като характерните за по-ранните ѝ парчета тежки китарни рифове, отстъпват място на рафиниран южняшки звук. Автор на музиката и на текста е барабанистът на групата. Иван Янков твърди, че разочарованието му в един определен етап от живота му е в основата на създаването на това, иначе подчертано любовно, парче.

За видеото на новия си сингъл LEK CITY CASE отново се доверяват на Bashmotion Infamous Video Atelier, като крайният продукт е горчиво-сладка любовна драма, напълно в тон с текста и посланието на Insane. Красивият клип, заснет на емблематични морски локации, разкрива и самоличността на първия нов член на групата. Младият Иван Енев, който влиза със завидно самочувствие в бандата, е новият соло китарист на LEK CITY CASE. Освен него, към групата като ритъм китарист се присъединява и Георги Кискинов, който е още едно доказателство, че в дебютния албум рифовете и солата ще бъдат на почит. За него музикантите казват, че е „липсващото звено от Лекия пъзел.“

Обещаният дебютен албум ще се появи до края на годината, като повече подробности ще бъдат споделени съвсем скоро.

Промото на видеоклипа към Insane ще се случи на 25 март в „Строежа“ в София, като след премиерното му излъчване, групата от Бургас ще забие на живо в столичния клуб. Партито ще продължи с алтернативната деветдесетарска селекция на Жоро Дамянов и групата Sо 90‘с Alternative.

Интернет премиерата на Insane е сутринта след концерта, събота, 26. 03., в 11:00 в YouTube канала на бандата: LEK CITY CASE.

Lek City Case са: 

Иван Петков – вокал
Иван Енев – китара
Георги Кискинов – китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков – барабани

@Spotify Lek City Case

@Bandcamp Lek City Case

@Facebook Lek City Case

@Instagram Lek City Case

@Youtube Lek City Case

Press & Management: Projector Plus