Колко опасни за здравето са CANNIBAL CORPSE?

canibale corpse

В началото на есента всички планувани концерти на CANNIBAL CORPSE в Русия бяха отменени, включително и тези в Москва и Санкт-Петербург. Обяснения на групата и феновете за причините, не се даваха. Имаше арестувани фенове, затворени клубове и какво ли още не. Единствено за отменения концерт в Москва беше обяснено, че причината е изгорял електрически кабел в клуба, а CANNIBAL CORPSE бяха заплашени със затвор и депортация, ако концертът им се състои. И ето, че дългата костелива ръка на руското правосъдие все пак успя да застигне американските детаджии.

Агенция ИТАР-ТАСС е съобщила, че районният съд на град Уфа, столица на Автономна република Башкирия, е признал текстовете на CANNIBAL CORPSE забранени за изпълнение на територията на Руската Федерация.

„В преводите на песните се съдържат описания на сцени на жестокост, физическо и психическо насилие по отношение на хора и животни, и самоубийства.“ – съобщават от прес-службата на прокуратурата в Башкирия.

Съдът е признал, че информацията в песните причинява вреда на здравето и развитието на подрастващите и е постановил забрана за разпространението им на територията на РФ. Процедурата по включването на текстовете в списъка със забранени образци на писаното слово ще бъде стартирана скоро, уточняват от прокуратурата.

Свещенослужителите в Уфа са изискали лингвистична експертиза на текстовете на дет групата. „Афишите и текстовете на групата са свързани със смърт, насилие и извращения, които не се вписват в рамките на руското законодателство.“, заявяват свещенослужителите.

Концертът в Уфа трябваше да се проведе на 5 октомври, и след като два пъти бе отменян, така и не се състоя. Текстовете на CANNIBAL CORPSE бяха осъдени от тамошното духовенство, както и от дейци на културата и изкуството. През миналия месец епархията в Уфа организира протести срещу провеждането на концерти на чуждоземни артисти. В това число попаднаха още CRADLE OF FILTH, LAIBACH, SODOM, SONATA ARCTICA и още.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото