Кои ще подгряват на W.A.S.P. в Бургас?

Броени дни остават до концерта на рок легендите W.A.S.P. в България. Знаменитият форнтмен Блеки Лоулес и неговите музиканти са подготвили уникално шоу за родните фенове, кото ще се състои на 4 август в Летен театър Бургас. Концертът у нас е част от голямото световно турне „Thirty Years of Thunder„, с което групата отбелязва своя 30-годишен юбилей.

Вече официално са избрани бандите, които ще се качат на сцената преди хедлайнерите, за да подгреят бъгарската публика.

Както вече ви съобщихме, точно в 20:00ч шоуто ще започне със здрав сет на италианците от SCALA MERCALLI. Създадена през 1992г., това е една от малкото италиански групи, които творят в тежкия жанр и се е наложила през годините в родната Италия само със своята аворска музика. Членовете на бандата са петима – Серджо Чиколи (барабани), Критистиан Бартолачи (вокал), Джуси Бетеи (бас), Лука Виньони (китара) и Клементе Каталани (китара).
След много демо записи и сингли, през 2004г. издават първия си официален албум “My Daemons”, който се приема изключително добре от феновете, критиката и специализираните медии в Европа, Азия и Австралия. През 2009г. излиза последният за момента албум на бандата – “Border Wild”, в подкрепа на който музикантите правят голямо европейско турне.

SCALA MERCALLI са канени на множество международни фестивали в Германия, Испания, Гърция, Белгия и Обединеното Кралство. Подгрявали са концертите на Shaman, Lacuna Coil, Extrema, Blaze и Tarja Turunen.

Втората подгряваща банда, която ще се качи на сцената преди великаните от W.A.S.P. са родните рок ветерани Аналгин. През годините форнтменът на Ахат Звезди и музикантите от бандата имат богат опит в откриването за големи музикални величия, гостували у нас – от Europe, през Soulfly и Doogie White до Deep Purple и Guns’n’Roses. За своето участие на 4 август момчетата са подготвили най-силните си хитове и здрава порция рок-ен-рол, с които ще взривят публиката!

С три сериозни групи на една сцена, концертът на W.A.S.P. в Бургас се очертава като едно от музикалните събития на 2014г., които истинският рок фен не трябва да пропуска!

Билети за шоуто все още могат да бъдат намерени на цена от 45 лв. във всички каси в мрежата на Тикетпро и онлайн на www.ticketpro.bg В деня на концерта цената им ще бъде 50 лв.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото