Първa част от поредицата Post-Rock с Mental Architects&Khuda

На 28-ми клуб The Box отвори врати в 19:00 за поредния взривяващ концерт и този път стените на кутията се пръснаха от музиката на новоизгряващата българска math-rock група Mental Architects. Ако съцето ви играе в неравноделен ритъм и това ви доставя удовлствие, то тази група ще изкара ритъма от сърцето и ще го наблъска в мозъците ви. Ако сте фенове на брилянтните музикални идеи, съчетани с взривяващи ударни, идейни рифове, вибриращи басове и завладяващи симфоник синтове то непременно трябва да посетите и следващите концерти, които предстоят през Октомври и Ноември.

Mental Architects

Mental Architects

 

Khuda

Khuda

Концертът започна точно в 20:00 часа, без излишно закъснение. Клубът се напълни още веднага.  Групата, състояща се от 3-ма члена, въведе публиката в нейния свят още от първата песен.   Момчетата изсвириха около 9 парчета. Умът ми беше прекалено зает да слушам уникалната им музика, от колкото да следя точната бройка. По средата групата съобщи, че ще имаме възможността да чуем нови парчета, които ще бъдат включени в предстоящия им проект, който трябва да излезе зимата.  Ако трябва да дам оценка на тези момчета, то съвсем искрено мога да кажа, че са на нивото на световните групи от progressive-math стиловете. Гостите, които бяха дошли да слушат тези таланти, въбоще не останаха разочаровани и дори скандираха за още. Дано скоро да имаме и възможността да ги видим и как излизат на бис. Малко преди 9 часа групата предостъпи място на поканените гости от UK – Khuda, които след кратка пауза в 21:05 вече свиреха първото си парче. Групата, състояща се само от китарист и барабанист, не остана по-малко емоционална в представянето си. Двете момчета бяха сред публиката още докато Mental Architects свиреха и по мое наблюдение доста се забавляваха от музиката на българските си колеги. Публика имаше и за тях. Post-Rock-ът при тях бе доста изявен, което беше добре дошло за феновете на този стил.  Няма как да не отбележа, че групи като Кhuda, макар и с двама члена, също могат да правят музика, която да грабва умовете на хората. Експресивността, която феновете излъчваха под музиката им е доказателство, че за нея има почва и в България. Групата приключи представянето си след десетото парче, с което концертът приключи към 22:00 часа. Хората имаха възможност да  се снимат и вземат автографи и от двете групи.

Mental Architects ще свирят и на 19-ти Октомври заедно с Rosa Parks (HUN) и 19-ти Ноември сTides from Nebula (POL), което не е за изпускане.

Khuda – Mental Architects

10 photos

  1. #1 написан от D (преди 11 години)

    Убийте го този творец, да не се мъчи! Моля ви…

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото