Китаристът Кристиан Добрев свири със Steve Vai

christian dobrev - steve vai
След наранено музикално самочувствие на два конкурса в Омиш (Хърватия) и Плевен (България), Кристиан Добрев заминава със свито сърце за Атина. Твърдо е решил, че това ще е последния му опит!
В Атина, където Кристиан получава достъп до звездата: провеждат разговор и успява да покаже възможностите си, чудото се случва: самият Стив Вай пожелава да свири с него!
На сцената се получава един изключително приятелски и непринуден джем сешън, с много усмивки, емоции, флойдове, техника и бързина!
След участието, звездата поздравява младия китарист за техниката и бързината, и му споделя, че импровизациите, които е изсвирил съвсем спонтанно, дават добра надежда за качествени композиции и ако продължи да работи с такъв хъс , желание и самоотверженост, няма да е далеч покоряването на голямата сцена!
Ясно е, че Кристиан е луд от щастие, но знае, че и пъти повече трябва да работи, за да развива максимално музикалните си способности.
Знае, че при следващата среща със Stev Vai трябва да е направил поне 10 огромни крачки напред, за да не породи разочарование=
В най – близък план, младият китарист има 2 важни задачи: да завърши висшето си образование по музика (в момента е студент 3 курс електрическа китара) и да се упражнява повече от всякога, както и да се отдаде на композиране (към момента има само 4 авторски парчета, едно от които звуча на 3 март по радио Хоризонт).
Кристиан обича страната си (бил е приет в Англия, но решава да не замине).
Необясними са му и неприятните отношения между музиканти, с които се е сблъскал на конкурсите. Нали това е изкуство – най -висшата човешка ценност?
Той определено смята да опита да направи кариера извън България, за което му е тъжно, но познава много чужди музиканти и казва, че между тях отношенията са много приятелски и колегиални, което много го привлича.
Към момента Кристиан е безкрайно щастлив и нахъсан да работи повече и повече. За него музиката винаги е била живота му, но сега става още по-значима.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото