king-satan-coverПринципно не страдам от синдрома „слушам само демота и първи албуми“, но… Тази година част от групите, които с нетърпение следя ме разочароваха и по някаква ирония на Съдбата точно във вторите си албуми. С неудоволствие трябва да призная, че в тоя списък е и KING SATAN. Познавам Aleister от преди KING SATAN. Харесвам музиката му, идеите му, вярванията му. Бях в основата на гостуването му в България с KING SATAN преди 3 години, но… Знам, че ще прочете това ревю и наистина съжалявам, ако в него не намери онова, което е очаквал, но…, отново „но“.

„I want You To Worship Satan“ излиза на 22 ноември чрез Inverse Records, и както самият Aleister се изрази е малко „twisted“. Да, „I want You To Worship Satan“ е доста по-суров и агресивен от дебютния им албум. Липсват мелодиите, но сякаш липсва и онази първична, дива енергия, която ме вдигаше да затанцувам всеки път, когато си пуснех „King Fucking Satan“. Сатанинската (или по-скоро Хаосистка) тематика и острият социален сарказъм отново са застъпени с пълна сила. Но като цяло наистина се чувствате като на странна въртележка. Всичко е безумно шарено, шумно и повтарящо се като в психеделично видение. На мен им идва прекалено еднотипно и на моменти дори изнервящо шумно.

Не ме разбирайте погрешно. „I want You To Worship Satan“ е една страхотна продукция, изпипана музикално и артистично, но вероятно аз не мога да стигна до същността ѝ. Вероятно нещо ми убягва и не може да ме докосне, така както ме докосват другите творби на Aleister. Все пак съм сигурна, че всички фенове на индъстриъл-електро стила, миксиран с бунтарски нотки пънк, рок, че даже и aggrotech ще го харесат. Като вземете под внимание и факта, че всичко това е поднесено в уникален забавно-саркастичен, шеговито-аристократичен маниер… И вероятно това е моят „спор“ с този албум. Свикнала съм да приемам музиката, която следя и харесвам прекалено сериозно. Докато „I want You To Worship Satan“ предизвиква към нещо намиращо се между осмиваща гротеска и лишена от смисъл сериозност. Като да се качите на въртележка във винтидж лунапарк. Въздухът е наситен с еднотипни, механични мелодийки на границата на фалшивото, които хвърлят мозъка ви далеч от нормалността, а около вас се разхождат всякакви фрийкове с идеята да ви забавляват, но всъщност те ви припомнят „чудовищата под леглото“, които са ви плашили до смърт.

Ами, чуйте „I want You To Worship Satan“ и му позволете да ви превърне в Хаос, защото „All Magick Is Chaos Magick“!
––––
8,5/10