BLOODRUSH, ФОН и MORRUM в MIXTAPE 5 – хъс, емоция и професионализъм

Въпреки че, bloodrush FON tourв най-общия случай, средата на седмицата не е време, което предполага човек да се отпусне кой знае колко и да се забавлява качествено на каквото и да е вечерно събитие, тази сряда (13 декември) се оказва рядко приятно изключение. Главните виновници за това са три български групи – MORRUM, ФОН и специално завърналите се от Англия за хедлайнерска обиколка в родината BLOODRUSH.

Съвсем малко след края на работния ден – в 19:00 – се насочваме към малката зала на Mixtape 5, където все още няма твърде много хора. Щандът за мърч е разположен още в преддверието, гардеробът работи, а ентусиазираните членове на трите групи се редуват да събират входа от едва 7 лв., да поставят печати и да заразяват пристигащите с приповдигнатото си настроение. Приятно предразположени, се подготвяме да посрещнем откриващата банда – удоволствието, правото и задължението да бъдат такава имат MORRUM.

Около 19:30 прогресив четворката се качва на сцената на B-Side и поставя начало на вечерта. Тълпата все още е доста рехава, но това не изглежда да смущава четиримата. Стилът е… труден за определяне. Пост-рок? Мат метъл? Двете заедно или нито едното? Докато бандата привежда в строг ред или разхвърля в безнадежден хаос (в най-положителния възможен смисъл) своите прогресив пасажи, енергичният вокалист Николай Маджаров демонстрира колкото гласови, толкова и танцови умения, и не се притеснява на няколко пъти да скочи пред сцената и да накара все още колебливата публика да вземе по-активно участие в шоуто. Интересни композиции, много настроение и много професионализъм – MORRUM се раздават докрай и не оставят разочаровани. По-долу ще видите сетлиста им, който – както разбрахме от повече от сигурен източник – представлява почти цялото съдържание на бъдещия им дебютен албум, но за това – когато му дойде времето.

Сетлист:
01. Square
02. Lunar Lighthouse
03. Dive (The Overwatch Song)
04. Sld (Sound Like Dris) 
05. Death Of Amazement
06. Kids These Days

Летвата е вдигната високо и ФОН (или, иначе казано, „Фондация Обещаното Нищо“) трябва да дадат най-доброто от себе си, за да поддържат нивото. И те, бихме казали, се справят по блестящ начин – за банда, която уж не обещава нищо, четиримата „произвеждат“ невероятна емоция и енергия, която се прехвърля и върху публиката. За незапознатите можем да вметнем, че си личи, че ФОН са ¾ ТДК и ¼ ЛОПАТАРКА – групи, доказали се в създаването на разчупена, некомерсиална музика, която едновременно с това има свойството да се харесва на масите. В подкрепа на това твърдение ще добавим, че човешкото стълпотворение в помещението се сгъстява и увеличава поне тройно, а от излишни покани няма нужда – и група, и публика са едно в своето общо душевно и телесно преживяване. Творчеството на бандата е, така да се каже, трудно достъпно (имайки предвид, че само едно от парчетата им може да бъде чуто онлайн), което е още една причина да отидете и да ги видите и чуете на живо. ФОН са състояние на духа, което несъмнено ще ви предадат – точно както правят и тази вечер.

Сетлист:
01. Вратата към Двора.
02. Херца.
03. Сърф и Чук
04. Парка е Шоу.
05. Няма значение на колко е равно, защото накрая е винаги все едно.
06. Каменна сватба.

Черешката на тортата са момчетата от BLOODRUSH, които пристигат от Великобритания, за да се разпишат с турне из страната. Те са една от онези групи, при които публиката няма какво толкова да се загрява и спечелва. Не след дълго тримата заемат позиции на сцената под аплодисментите на все по-сгъстяващите се фенове и забиват ударно още в първите секунди от изпълнението си. От този момент нататък публиката е тяхна. Енергията, бликаща като водопад от BLOODRUSH, и нестихващият младежки ентусиазъм са неща, които зареждат батериите на всеки един от присъстващите. Момчетата притежават редкия талант да изпълват зрителя с адреналин, карайки го да куфее и да бъдеш неделима част от това, което създават. Веещите се коси и заформилият се мошпит допринасят допълнително за страхотното преживяване. Неоспорим факт е, че BLOODRUSH са група, която задължително трябва да бъде видяна на живо, за да се насладите напълно на тяхната музика. Усмихнати и доволни от видяното, се насочваме към изхода на клуба, мислейки си за преживяното. Може би тази вечер няма човек, който не е успял да долови енергията на младите банди, потапяйки се в страхотната атмосфера.

Сетлист:
Intro
01. No Man`s Land
02. ––
03. Runing Snail
04. Ново парче
05. It Comes With A Sound /619/
06. The Rama
Solo
07. Not A Fiction Anymore
Drum Solo
08. Toilet Paper Roll
09. Quench
10. Dark `n Shady
4

Текст: MORRUM и ФОН – A-Lex (Александър Трифонов); BLOODRUSH – Eino (Иван Савчев)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото