Kenn Nardi – „Trauma“ (2021)

Проблясък от миналото. Укротен фрагмент от една дълбоко бушуваща страст.
Това са думите, които пестеливо идват в главата ми при петото преслушване на 90 минутния материал, който Kenn Nardi от ANACRUSIS ни предлага като солов за втори пореден път. Преди 7 години излязоха 28 парчета с обща дължина 157 минути. Материал напълно достатъчен за два албума. Днес, се сблъскваме със същия феномен – 19 парчета, 4 от които презаписани версии на ANACRUSIS („What You Became“, „Release“, „Far Too Long“ и „Brotherhood?“). 
В сравнение с „Dancing With The Past“ „Trauma“ 2021 определено е голяма стъпка в посока ANACRUSIS звученето и ме връща тридесет години назад във времето. Неконтролируемата и бушуваща страст са полирани, в албума преобладават среднотемповите парчета, но дори в тях има пасажи, в които Kenn вади на бял свят онзи специфичен глас, който ме накара да се влюбя в тази група. В материала присъстват и три по-баладични композиции – “Quiet Wars”, “Grace Is Greater” и “Absence of Presence”, но останалото е свежа комбинация от познатия ни прогресив траш, който сме свикнали да чуваме и дори има сравнително бързотемпови парчета в лицето на “Clarion Call”, “A Reckoning”, “Masquerade”, “Shed My Skin”, “No Surprise”.  
Вокално парчетата редуват меланхолично-средно темброви пасажи със запазената марка на Kenn – пронизителните писъци от преизподнята (жалко че няма повече от тях).
Всичко това е опаковано в мистичен воал, изтъкан от спомените за великолепните творения на ANACRUSIS,  една неповторима, многопластова амалгама и го превръща в нещо задължително за неколкократно преслушване с неясната заявка, че материал в тази посока все още може да се очаква, дори и групата да не се възроди отново.

Оценка 9 от 10

  1. #1 написан от Анонимен (преди 2 години)

    Много хубаво ревю, прекрасно описва възроденото минало в тези парчета.

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото