KAVARNA ROCK 2016 ще се проведе на ново място

kavarna rock 2016Организаторите на Kavarna Rock не успяха да стигнат до споразумение с новата управа на Каварна поради, което фестивалът ще има нова локация.

„За нас като организатори на Kavarna Rock на първо място винаги е било важно да осигурим на феновете приятно преживяване и различна емоция, каквато винаги е имало на рок фестивала. Това е свързано с намирането на подходящи изпълнители, голяма инвестиция, организация и координация както и пълната подкрепа от община Каварна. Отмяната на новогодишния концерт в града предизвика вълна на недоволство във феновете. Прекратяването на една традиция, каквато именно е новогодишният концерт, както и преместването на Джулай морнинг, предизвика отрицателни коментари от страна на рок феновете и отлив на интерес към локацията Каварна, като място на което хората са получавали гарантирано рок преживяване“, споделят организаторите от Bulgarian Live Music.

Ежегодният фестивал „Каварна Рок Фест“ е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна г-н Цонко Цонев, който е негов създател и лице. Bulgarian Live Music е организатор на фестивала през последните години, а фестивалът съществува много преди това. Организаторите не искат да се разграничават от неговия инициатор и партньор за последните десет години. Цонко Цонев е човекът, който стои зад превръщането на „Каварна Рок Фест“ в традиция и който спомогна за изграждането на лоялна група от фенове. Дистанцирането на г-н Цонев от провеждането на фестивала в Каварна допълнтелно разклати интереса на публиката и феновете, които са верни на традицията и демонстрират притеснение от факта, че той може да не е част от него.

„Надявахме се в община Каварна да има приемственост и диалогичност и в името на рок музиката и на бизнес инвестициите да се запази благоприятната среда за провеждането на фестивала през 2016г. Случващото се през последните месеци обаче ни кара да мислим, че бизнес средата в града е силно разклатена и рискова с оглед инвестицията, която коства един фестивал и тази година няма да проведем Kavarna Rock на традиционното му място. В момента водим разговори с други общини и при първа възможност ще обявим новата локация, но фестивал ще има“, допълват от организаторите.

Bulgarian Live Music спира продажбите на билети на зелено, а всички закупили такива билети ще имат възможността да ги върнат или да ги използват след като научат новата локация на Kavarna Rock 2016. Организаторите се извиняват за настъпилите неудобства и гарантират осигуряването на незабравимо преживяване по време на фестивала.

 1. #1 написан от Бай Ставри (преди 5 години)

  Тази работа нещо намирисва на саботаж от страна на Цонко …

 2. #2 написан от Филипов (преди 5 години)

  Те доста неща отдавна са се размирисали . . . Вижте кой какво казва и всеки да си прави изводите http://bnt.bg/predavanyia/mestno-vreme/shte-ima-li-rok-fest-v-kavarna-tazi-godina
  Очаквам традиционното надскачане на промоутърите и дублиране на концерти и фестове както всяка година, вкл. и миналата. Бяха сложили концерти в Сф точно по времето на Каварна.
  На друго място не би трябвало да има „Каварна фест“, а примерно „Цонко фест“
  А, и залагам на Търново за място.
  Кметицата казва за Джулай на Камен Бряг. Дано пък тази година да е с Кен Хенсли за разнообразие. А теста ще е на гергьовден.

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото