Kansas ще се срещнат с фенове преди концерта

Kansas се срещат с фенове в студиото на рок радиото на България Z-Rock часове преди концерта си в София в понеделник 20 юни 2011г. в Зала 1 на НДК.

В интервю на Елена Розберг, Рич Уилямс, китарист и оригинален член на групата от 1974-та сподели, че Kansas са във върхова форма и са готови да посрещнат още по-високите очаквания на българските си фенове.

Единствено ZRock ще срещне 10 истински фена с легендите Kansas на живо в студиото на радиото. Броени часове преди концерта в София рок идолите ще гостуват в студиото на ZRock и ще се запознаят на живо с най-верните си български фенове

На 20 юни, броени часове преди концерта в Зала 1 на НДК, култoвата банда ще даде ексклузивно интервю за ефира на ZRock и ще се запознае с едни от най-верните си български фенoве, спечелили среща с музикантите. Късметлиите от играта на ZRock ще имат уникалния шанс да си вземат автограф, да се снимат и да разговарят с рок идолите от KANSAS.

Легендарната американска рок банда се завръща в България за грандиозен лайв по покана на Болкън Ентертеймънт и ZRockрок радиото на България.

В интервю за Елена Розберг, което ще се излъчи в „Голият обяд” днес 17 юни 2011 г. в 13:30 часа, Рич Уилямс сподели: „Ние сме в страхотна форма. Просто ще дадем най-доброто от себе си, така, както винаги правим на концерт.”

Рич е изключително въодушевен от факта, че все по-млада аудитория открива музиката на Kansas напоследък, особено след включването на музиката им в електронните игри Rock Band 2 и Guitar Hero 2. Рич подчерта, че технологиите са съществена част от това, което правят, самият той, който е на 61 години, е абсолютен фен и ползва Интернет, откакто съществува.

Рич разказва още, че на концерта в София публиката ще чуе разнообразен репертоар от песни, които са включени в най-новото им DVD. Kansas нямат планове за нов албум, но продължават с концертните си изяви. Наскоро те реализираха симфонично турне със студентски филхармонични състави в САЩ. Миналата седмица са свирили в Колорадо, заедно с Джетро Тъл.

С датата си в София на 20 юни в Зала 1 на НДК Kansas продължават турнето 2011 Collegiate Symphony, което има за цел събиране на средства с цел подпомагне на колежански музикални програми.

Рок бандата Kansas продължава със симфоничното турне, посветено на каузата за събиране средства за Колежанските музикални програми, продуцент на турнето е D’ADDARIO & COMPANY.

След изключително успешното турне през 2010, легендарната рок банда не само ще продължи, но и ще удължи турнето си да есента на 2011. Турнето 2011 KANSAS Collegiate Symphony отново ще подпомогне набирането на средства и привличане на вниманието на обществеността върху колежанските и университетските музикални програми.

Phil Ehart, който е барабанист и член на бандата още от самото начало коментира миналогодишните концерти. ‘Kansas и всички училищни оркестри разбиха всички! Единствените, които се забавляваха повече от нас бяха студентите, с които свирихме! Постигнахме голям успех, имайки предвид средствата които събрахме в помощ на музикалните отдели. Знаем, че тази година ще е по-голямо и по-усешно!’

С помощта на диригента Larry Baird, зрителите на турнето от 2010, което беше вдъхновено от DVD-то “There’s Know Place Like Home”, станаха свидетели на многобройни концерти със симфоничните оркестри на University of Alabama; University of Texas, San Antonio; Wichita State University; Oklahoma State University; Hardin-Simmons University; and Truman State University. Eugene Dowdy, музикален режисьор и диригент на Университета в Тексас, Сан Антонио ентусиазирано сподели, „ Това беше най-страхотното шоу, в което моите студенти са участвали и смятам, че колаборацията се получи фантастично!’

Продуцентът D’Addario & Company отново ще подкрепи Kansas в тяхното начинание за набиране на средства. Най-големият производител на музикални продукти пуска на пазара марки с имената на D’Addario, Planet Waves, Rico Reeds, както и ударни инструменти Evans/PureSound/HQ. Jay Bulen, деканът на музикалния департамент към Truman State University споделя, че ‘подкрепата на D’Addario е огромна. Благодарение на това, през есента на 2011 ще има две нови стипендии за новоприетите струнни музиканти. Това ще подпомогне в огромна стешен изграждането на нашата музикална програма’.

“D’Addario & Company са много развълнувани, че отново ще бъдат главни спонсори на турнето на Kansas’, коментира вицепрезидентът на отдела за маркетинг и продажби към компанията Давид Виа. ‘ Миналогодишните концерти бяха невероятни и неповторими събития за участващите институции и техните възпитаници. Стипендиите и даренията, които осигуряваме заедно с Kansas  имат за цел да подпомогнат мизкалните отдели и тяхното развитие’, споделя Виа.

Със своя едноименен албум издаден през 1974, Kansas се превръща в една от най-успешните групи на десетилетието – с албуми като ‘Leftoverture’ от 1976 и ‘Point of Know Return,’ от 1977, както и с хит сингъли като “Carry on Wayward Son” и “Dust In the Wind,” и “Point of Know Return.” Редом с Ehart се нареждат солистът Steve Walsh, китаристът Rich Williams, Billy Greer – бас и David Ragsdale цигулка, които продължават своите турнета пред многобройна и силно развълнивана публика и остават в историята на класическото рок радио.

Станете част от легендата Kansas!

Билети: Билетен център НДК и мрежата на Еventim,

включително Германос, Пикадили и Техномаркет.

Онлайн билети: www.eventim.bg

Цени: 30 лв, 40 лв, 50 лв, 60 лв, 70 лв, 80 лв

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото