Напусна ни Robby Steinhardt (ex-KANSAS)

Легендарният цигулар, вокалист и основател на рок величията KANSAS Robby Steinhardt е починал на 71-годишна възраст. Тъжната новина съобщи неговото семейство с публикация в социалните мрежи.

Robert Eugene Steinhardt е познат като основател и оригинален цигулар и вокалист на рок бандата KANSAS. Цигулката и вокалите му в “Dust In The Wind”, “Point Of No Return” и “Carry On My Wayward Son” утвърждават мястото му в рок историята. 

Robby работеше по нов самостоятелен албум с продуцента Michael Franklin, който привлече редица известни музиканти в подкрепа на завръщането му на музикалната сцена. Steinhardt беше много горд с този проект, чиято реализация трябваше да се случи в края на 2021 г. Той започна репетиции и прослушвания на музиканти за национално турне, когато се разболя. Ще липсва много на всички, които го познаваха, а музиката му ще остане за вечни времена.“

През 2013 година Steinhardt претърпява сърдечен удар, но успява да се възстанови. На 17-и юли тази година обаче музикантът умира от усложнения вследствие на остър панкреатит.

Поклон пред паметта му!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото