JFT- Just for Today (2015)

Имам се за ценител на българската музика, нека започнем с това. И като такъв изключително рядко се навивам да оценявам албум на родна банда. Според мен по този начин чистото и неподправено удоволствие от музиката се симплифицира и се свежда до една единствена цифра в границите от едно до десет – ето как насладата от изкуството се превръща в математика. Гадост!
Кой знае защо обаче все пак се реших да преслушам ‘Just for Today‘. Може би ми беше любопитно да проверя дали все още съм способна на обективност (не че някога съм била, исках да видя дали случайно не ми е станало присъщо изведнъж).

Не съвсем обективно, но пък доста убедено и уверено мога да заявя, че „Just for Today“ е изключително подходящ саундтрак за прехода между лято и есен.
С „Две бири“ се връщаме назад, за да почетем лятната богиня на прохладата, „Крачка напред“ е напрегната и вълнуваща по същата линия, по която е напрегната и вълнуваща симфонията „Лято“ на Вивалди – тихо, кротко и спокойно се кове едно рифче, което според принципа на натурализма непременно трябва да премине в убийствено брейкдаунче. Така и става, разбира се.
Кръговната на живота„, както можете и сами да предположите, напомня, че всичко се връща и повтаря, за да ни научи, че промяната започва със самите нас – колко тематично по време на избори, а?!
От твое име“ може да се похвали с типичен свеж пънкарски ориентиран ритъм, а и с озвезден състав. Все пак BRIGHT SIGHT оставят своя отпечатък върху тази песен с участието на Станко.
Позитано“ ни разхожда из софийските потайности, а „Стомашно-чревен трак“ задълбава в още по-обстойни детайли относно… ами, сетете се сами относно какво.
Тръни в очите“ е последната песен от „Just for Today„, с която се сблъсквам и тя за мен успява да събере и уравновеси звученето на всички парчета от албума, дивашки откровени и откаченяшки директни.

Балансът между есента в лириките и лятото в музиката си заслужава сравнително високата оценка

8/10

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото