Изпепеляващ мрак – Код екстремен със SOURCES OF I и BELGARATH

purgatorii

Прохладната и мрачна вечер на 26 юни е вечерта на SOFIA IS BURNING– Part I и двете банди SOURCES OF I и BELGARATH, които разтърсиха столичния клуб „Три Уши“. На събитието присъстваха около 70 верни фена на ъндърграунд сцената. Екстремната му насоченост и злокобен привкус ясно контрастираха на започващия в другия край на България Каварна Рок Фест. Но, хубавото е, че всяка музика си има своите фенове. С голям интерес се очакваше първата лайв изява на добиващите популярност в блек ъндърграунда SOURCES OF I. Домакините от клуба осигуриха чудесни условия за провеждането на екстремната блек метъл вечер.

SOI live

Първи завладяват сцената SOURCES OF I, предвождани от доволно мрачната фигура на белгиеца Déhà, станал известен не само с множеството си doom/depressive/black и т.н. проекти, но и със своята звукозаписна и продуцентска дейност. Началото е безмилостно. SOURCES OF I започват своята яростна блек проповед или иначе казано, така очакваното ЕР „Faces“ в живо изпълнение. Зловещото откриващо парче „Discrepancy of Life“ с мощните, задгробни вокали на Déhà и режещите китарни рифове на Dragshan и Delian, разпалват мрачна, психеделична атвосфера в клуба. Мелодичният им, яростен блек метъл прелива в картечния огън от барабаните на Vortep, докарвайки публиката до транс с композицията „When You Close Your Eyes To The Light“. Последва нестигалото до момента до ушите на феновете (както междувпрочем и встъпителната композиция), „Cries Of The Damned“, която хвърли присъстващите в еуфория. Витаещият, пропит от болка глас на Déhà, който е способен да разплаче и камък, прорязва сгъстения хаос…, а въздействието му върху присъстващите не може да бъде предадено с думи. Това е нещо дълбоко лично, което всеки сам изживява макар и част от цялото.

В сета на SOURCES OF I присъства и кавър на парчето „Beyond Light (Beautiful and Malignant)“ на калифорнийските блекове Twilight, което с лиричното си встъпление ни даде възможност да укротим залялата ни вълна от емоции. Верен обаче на себе си Déhà и колегите му от SOURCES OF I не ни оставят дълго да витаем в блаженство и ни удря истинска звукова буря – „Shadows of Stars“. Звездопад от сенки… оставил незабравим спомен за страхотния дебют на уникалната група. Бандата доказа безспорно, че музикантите в нея не са случайно събрани за да свирят там „нещо си от скука“. Както беше споделил Déhà за SOURCES OF I преди време: „Запомнете това име! Тепърва ще го чувате.“. Ние от MH18 обещаваме същото.

belgarath live

Идва ред на хедлайнерите на вечерта, черните магьосници BELGARATH, които покрити с мъртвешки грим забиват безкомпромисно, сеейки нихилизъм и мрак. Дълбокият и завладяващ глас на Purgatorii поставя началото на блек инвазията им с „Winds of War“ и сякаш ни призовава на истинска война. Мощните, режещи рифове на Belgarath съчетани с ураганния, отчетлив тътен на Тhe Clansman и съпроводени от безмилостния бас на Vomir, продължават с „Black Altar“ и „Dead End“, за да достигнат заглавното парче от едноименния албум „Wanderer“. Групата помете публиката с прекрасния си дебютен албум излязъл в началото на 2014г., марширувайки триумфално „Alone and Mad“ през сгъстените редици от тела, които охотно се оставят да бъдат завладени от красивата лудост наречена блек метъл. Парчето „Ash“ нажежава въздуха до краен предел. Традиционно BELGARATH отдават почит и на класиците Satyricon с кавъра „Du Som Hater Gud“ от албумa „Nemesis Divina“. Дългоочакваният момент от сета на бандата бележи и края на техния победен марш. Новата им композиция „Tomb Among the Stars“, за която се носеха само слухове, беше ни загатвано дискретно за нея, тя вече е факт и безкомпромисно заявява какво изпепеляващо бъдеще ни готвят BELGARATH. Присъствалите на SOFIA IS BURNING – Part I бяха сред първите чули я. А за BELGARATH тепърва ще си говорим, защото те ще имат какво да кажат.

Продължението беше ясно- много студена бира, високоградусни напитки и качествена музика. Афтърпартито се състоя в The Black Lodge, където дойдоха и двете групи. Банди и фенове бяха заедно до зори на праведното място, като доказаха , че ако искаш да приемеш светлината, трябва да допуснеш първо мрака в себе си!!!

 

Автори: Цветелин Замфиров (MOREAN), Михаил Бекяров (Син език)

 

P.S.: А аз малко като на едни награди искам да благодаря на всички, които се присъединиха към мрачната Задруга и помогнаха да дадем гласност на това неповторимо събитие! Българският екстремен ъндърграунд набира мощ. Подкрепяйте го! Нашите диаболични артисти заслужават обичта ни!
Satania

 

Set list SOURCES OF I                   Set list BELGARATH
set soi  set belgarath

 

  1. #1 написан от Sorrow (преди 8 години)
  2. #2 написан от Винни Пух (преди 8 години)

    И никой не призова Рогатия? 🙁

  3. #3 написан от НЕпрост (преди 8 години)

    Мани ги, на тия години се вдетеняват.

  4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  5. Коментари за тази публикация
В началото