Изненада от лагера на RAGNAROK

След като преди няколко месеца норвежките злобари Ragnarok обявиха напускането на вокала си Hans Fyrste  след това последваха безброй спекулации относно това кой ще го замести. До момента бандата упорито пазеше в тайна избора си, провеждайки даже репетициите с новия си състав при закрити врати. Всъщност новият състав се оказа не съвсем нов.

Новият вокалист ще бъде основателя и досегашен барабанист на Ragnarok, Jontho, а мястото му зад кита ще заеме Malignant (DAUDEN).

Може и да е странно, че Jontho, един от най-почитаните барабанисти на black метъл сцената, свирил в групи като  TSJUDER , ENDEZZMA  и SHADOW  DANCERS, е решил рязко да смени амплоато и то в една група, която е основал преди 20 години. Но, както е обяснил, няма да изостави напълно барабаните си. Ето какво споделя:

„Когато Hans Fyrste напусна, седнах заедно с DezeptiCunt и Bolverk, и ние знаехме, че да намерим правилния човек, който да представя Ragnarok еднакво добре и като творец в студио, и като представяне на живо няма да бъде лесно. Отгоре на всичко започнахме работа по осмия си пълноформатен албум, а не искахме да се впуснем в нещо, за което после да съжаляваме. Затова взехме решение аз да записвам барабаните в студиото, както и да правя вокалите в студио и на живо, а за живите ни представления да вземем Malignant.

Въпреки, че съм барабанист, не съм непознат и като вокал, тъй като съм правил вокали в някои от албумите на Ragnarok. Честно да ви кажа, уморен съм от музиканти, които не дават нужната енергия в групата и напускат. Е, и тъй като аз съм основател и реално фронт-мен от самото начало, въпреки, че свиря на барабани, сега ще водя групата така, както трябваше да направя преди години.

Разбира се да изпълняваш вокали на живо пред публика си е предизвикателство, но така или иначе през тези години години зад барабаните съм опитвал и това. Дали ще продължа като вокал на Ragnarok след като завършим албума? Това остава да се види, но за момента това е нещо, което обмислям.“

Първата поява на Jontho на сцена като вокал с Ragnarok ще се случи на 04.10.2014 на Stadthalle в Schweinfurt, Germany, а след това групата се готви за норвежкия Hellcamp. Нов Норвежки фестивал, който ще бъде посветен изцяло на норвежката Black и екстремна сцена. RAGNAROK ще свирят там заедно с TAAKE, SLAGMAUR, VULTURE INDUSTRIES, ENDEZZMA, SARKOM, DEN SAAKALDTE и AURA NOIR.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото