Фестивалът за екстремна музика VIENNA METAL MEETING 2018 е този уикенд

VMM poster final 2018След първото успешно издание на новия фестивал за екстремна музика на закрито VIENNA METAL MEETING, който се очертава като фаворит сред събитията от подобен род в Европа, дойде време и за второто. Опитните организатори от District 19, които се грижат също за Stockholm Slaughter и Eindhoven Metal Meeting и тази година предлага силен лийн-ъп.
През 2018-та фестивалът ще се състои на 12 май в култовата виенска зала Arena Wien, където на две сцени ще се качат общо 16 банди. Със специален сет ще се представят TIAMAT като свирят песни от емблематичните си албуми Clouds и Wildhoney, а MARDUK ще забият парчета от новия си запис Viktoria.
Сред останалите имена на плаката на VMM18 са групи като: ABBATH, NIFELHEIM, GUTALAX, DESASTER, RAGNAROK, GAMA BOMB, DEMONICAL, ENTRAILS, DOOL, DISHARMONIC ORCHESTRA,…
По-долу можете да видите постера, както и разписанието по сцени/часове.
За тези, които имат нещичко за подписване и искат селфи с някои от музикантите са предвидени и meet & greet-ове с част от бандите. Ето графика на срещите в събота:
VIENNA METAL MEETING има и официално подгряващо парти под формата на концерт във Viper Room Vienna на 11 май. То ще се проведе под шапката „Celebrating 30 years of Smut and a new Pungent Stench Album“ и с него ще се отбележи появата на дългоочакваният нов албум на легендите на австрийската екстремна сцена PUNGENT STENCH „Smut Kingdom“! Албумът бе създаден още през 2006г.- 2007г. като резултат от реюниъна на групата през 2005-та и преди разпадането й наново през 2007г. Ето защо шоуто на Schirenc Plays Pungent Stench (под каквото име фронтменът и основен двигател на бандата Martin Schirenc – El Cochino продължава да движи Pungent Stench-бел.авт.) на 11 май ще е много специално – то ще включва песни от това издание, изсвирени на живо за първи път! На концерта ще участват също Spasm, Epsilon и Dhark.

Билети за подгряващия концерт все още могат да се намерят тук: www.metalticket.at
Билети за VMM тук: www.metalticket.at и на официалния сайт на събитието: www.viennametalmeeting.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото