The StoogesИзвестният кино деец Jim Jarmusch определя “Gimme Danger” – документалния си филм за  THE STOOGES, повече като есе, отколкото като документален филм. „Това е нашето любовно писмо към може би най-великата група в историята на рок енд рола…”

Част от програмата на филмовите фестивали в Ню Йорк, Торонто и Кан, “Gimme Danger” представя историята на групата и изследва вдъхновенията зад музиката им и следата, която оставя тя. Филмът включва невиждани досега кадри, и след прожекции в селектирани кино салони, ще бъде достъпен от 31 януари.

Rhino ни предоставят перфектното допълнение към филма – “Gimme Danger: Music From The Motion Picture”.

Колекцията ще бъде достъпна дигитално на 13 януари, а на диск – на 24 февруари. За феновете, които искат да притежават саундтрака на плоча, LP версията ще излезе на 7 април. С малко по-различен траклист, LP версията включва песни на The Stooges, досега достъпни само на CD и в дигитален формат, включително и дебюта на винил на “Lost In The Future”.

Дигиталната версия и CD-то съдържат 14 песни, които хвърлят светлина върху първите три студийни албума на групата – “The Stooges”, “Fun House” и общия с Iggy албум “Raw Power”. В тези записи групата е със състав Iggy Pop, Ron и Scott Asheton, Dave Alexander и James Williamson.

Песните, влизащи в “Gimme Danger: Music From The Motion Picture”, са внимателно селектирани от Jarmusch и Iggy Pop, които смесват незабравими студийни записи (“I Wanna Be Your Dog”, “1969” и “Loose”) с редки, не намерили мястото си в албумите им песни (“I Got A Right”, “I’m Sick Of You” и “Asthma Attack”).

Приятелите им от Детройт MC5 участват в саундтрака с “Ramblin’ Rose”, част от дебютния албум на групата “Kick Out The Jams”, излязъл през 1969. Най-старите песни в колекцията са от преди формирането на THE STOOGES, от предишните групи на Iggy Pop Iguanas (“Again And Again”) и Prime Moves Blues Band (“I’m A Man”).

Появили се в Ан Арбър, Мичиган, по времето на културната революция, THE STOOGES променят звученето на рока в края на 60-те с агресивното си, силно звучене. Според Jarmusch: „Никоя друга група в историята на рок енд рола не се конкурира с комбинацията им от тежко туптене, остра психеделия и блус мелодия.. Не съществува прецедент за THE STOOGES, а вдъхновените от тях групи вече са безкрайно много.”

“Gimme Danger: Music From The Motion Picture” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes албумът може да бъде предварително поръчан от тук.

CD/Digital Track Listing:
1. “Gimme Danger (Bowie Mix)” – Iggy & The Stooges
2. “No Fun” – The Stooges
3. “I Wanna Be Your Dog” – The Stooges
4. “1969” – The Stooges
5. “Little Doll” – The Stooges
6. “Down On The Street” – The Stooges
7. “Loose” – The Stooges
8. “I Got A Right” – Iggy & The Stooges (Outtake)
9. “I’m Sick Of You” – Iggy & The Stooges (Outtake)
10. “Ramblin’ Rose” – MC5
11. “Again And Again” – The Iguanas
12. “I’m A Man” – Prime Movers Blues Band
13. “Lost In The Future” – The Stooges (Outtake)
14. “Asthma Attack” – The Stooges (Outtake)

LP Track Listing
Side One
1. “Gimme Danger (Bowie Mix)” – Iggy & The Stooges
2. “I Wanna Be Your Dog” – The Stooges
3. “Loose” – The Stooges
4. “No Fun” – The Stooges
5. “Asthma Attack” – The Stooges
Side Two
1. “I Got A Right” – Iggy & The Stooges
2. “Down On The Street” – The Stooges
3. “Lost In The Future” – The Stooges
4. “I’m Sick Of You” – Iggy & The Stooges
5. “1969” – The Stooges