Излиза книга за британския траш-метъл

thrash-metal-book

Журналистът и музикант Ian Glasper е написал книга за британския траш метъл. Тя се нарича „Contract In Blood: A History Of UK Thrash Metal“ и ще излезе на 8 юни чрез издателството Cherry Red.

Описанието на книгата гласи:

„Десетилетия наред Бритаският траш метъл беше най-подценявания и пренебрегван член на метъл семейството. Той беше считан за второстепенен за сметка на американския, немския и бразилския му аналог и заради това престъпно го игнорираха. Въпреки това жанрът продължаваше да оцелява и процъфтява, нееднократно възраждайки се от пепелта. Невъзможно е да се отрече, че траш-метъл сцената на Великобритания даде на света маса поразителни музиканти, често въпреки нападките и апатията. И ‘Contract In Blood’ разказва цялата тази история без украса. От скромното начало в пъбовете из задните улички до интерпретациите в музикалната преса и липсата на разбиране от страна на големите лейбъли на световната сцена и не само…“

В книгата можете да прочетете за такива известни артисти като VENOM, ONSLAUGHT, SABBAT, EVILE, XENTRIX, SLAMMER, GAMA BOMB, както и за култовите ACID REIGN, RE-ANIMATOR, LAWNMOWER DETH, ENGLISH DOGS и за множество малко известни имена сред, които MUTANT, VIRUS, D.A.M., SACRILEGE, DEATHWISH, TORANAGA, WARFARE и PITIFUL REIGN. В последна сметка на страниците на ‘Contract In Blood’ са намерили място около 80 невъзпети антигерои. При създаването на книгата са използвани стотици нови и извънредни интервюта, непубликувани до момента фотографии и разкази от първо лице за събития, обхващащи повече от 35 години скоростна, агресивна и неотразим музика.

В комплект с книгата влиза и бокс от 5 CD-та, на които са представени повече от 80-те артисти, описани в книгата. По-пълно описание на Британския траш до момента не съществува.

Ian Glasper е автор на цяла поредица книги, документиращи историята на музикалния ъндърграунд във Великобритания. Сред творбите му са – „The Day The Country Died“, „Burning Britain“, „Trapped In A Scene“ и „Armed With Anger“. В областта на внимание на писателя по-рано са попадали пънкът, анархо-пънкът и хардкорът и всеки път творбите му са се отличавали с детайлност, страст и познаване на темата. Освен това Ian Glasper е дълбоко запознат с музикалната сцена, тъй като и той е музикант, той е бил басист в редица групи, а в момент свири в  BETRAYED BY MANY.

Предварителна поръчка на книгата можете да направите на този адрес.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото