Излезе списъка и с финалистите за Пловдив в Jagermeister – Kavarna Battle of the bands

След като останаха 6 финалиста за София, то днес излязоха и 6-те финалисти за град Пловдив. Прослушването на групите ще се проведе в „Център за сценични изкуства Stage 51″, Пловдив, бул. „Христо Ботев“ 51-53, на 19.04.2015 г.(неделя), от 19:00 ч.

И за да не чакате повече финалистите са:

Първи се нареждат Different Highway. Хасковска рок група създадена сравнително скоро. Първоначално започват да свирят кавъри на любими хардрок банди като Whitesnake, Deep Purple, Rainbow , Dio и мн. др. Впоследствие се насочват към създаването на авторска музика, каквато ще ви представят и на 19 април.

Следват пловдивчаните от Enthronement. Своето начало поставят през пролетта на 2013 г. с идеята да направят нещо различно като наблягат на елементи от скандинавския фолк, като музика, текст и визия. Така групата оформя своя интересен стил като смесица от power/folk/ metal. Работят основно върху авторски композиции. Вече имат седем парчета, като шест от тях са по музика на Кирил Харизанов, и една по музика на Момчил Николов. Текстовете са на Теодора Петрова, Кирил Харизанов и Стоян Пенсов.

На трето място се нарежда алтърнатив бандата Hypnotik Ink. Те са млада експериментална алтърнатив рок банда, което начало е поставено в град Пловдив през 2011 година. Дебютният им албум “BeautyFall” излиза през 2014 година. След излизането му идва ред и на дебютното им видео, което е към песента „Let Everything Burn”, създадено изцяло от Виктор Хаджи (Monopoly Studios). В момента тече работата по втория им студиен албум. Преди дни момчетата представиха и първия сингъл от него, към песента “Destination Endless“.

Четвърти се нареждат Paranormal. Групата започва в началото на 2011 година в град Пловдив. Още от самото начало покрай кавърите бандата започва да налага и своите авторски композиции. В момента работят по издаването на дебютното им EP „Five Mistakes“, чрез което ще представят новия състав и стилова насока. Повече за бандата може да научите от интервюто с тях на нашия сайт.

На петото място се нарежда една вече позната българска група- Ренегат. Това е една група, за която има много какво да се изпише след като тяхната активност започва от 1999 и продължава до днес. Познати са на българската сцена с авторските си композиции, които са изцяло на български език. Дебютният им албум излиза през 2001 година под названието „Сам“. Към пилотната песен излиза и видеоклип. „Леден свят“ е вторият албум на бандата, който излиза през 2003 година. Следва изданието „Рокофобия” и така нататък. Повече за тях може да научите от официалния сайт на групата.

Последни в списъка на шесто място са момчетата от Riffeljack. Хардрок бандата изпълнява както своите авторски парче, така и кавъри на любими групи като Guano Apes, Rage Against the Machine, Machine Head и други. До момента имат и няколко заснети видеа към песните „War“, „Faith“ и „Axeman“.

10430427_793132327445625_7506493897722544756_n

  1. #1 написан от Дзве (преди 4 години)

    За разлика от Софийските избранници, тук нещата са доста пъстри откъм стилове. Айе, пловдивчани са номер едно, ве майна!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото