Интервю със Scott Wily (VITAL REMAINS)

Малко преди началото на Sounds Of Extreme Tour, който се проведе на 2-ри март в София, от Metal Hangar 18 имахме възможността да си разменим няколко приказки със Scott Wily от Vital Remains. Освен тях, част от турнето бяха и Krisiun, Malevolent Creation и Hatesower.

(в края може да гледате и част от видео интервюто със Scott Wily, което заради условията, не се получи много добре)

Тук можете да гледате видео интервюто с Tony Lazaro.

 

Здравей, Scott! Вече сте към края на турнето, как беше, хареса ли ти?
Да, разбира се! Това е един от най-добри дет метъл „пакети” на всички времена – Malevolent Creation, Vital Remains и Krisiun все пак.
Имаше слухове за нов албум, но в един момент всичко утихна. Ще има ли скоро?
Албумът се забави, защото имахме нови членове на групата, нов китарист, нов барабанист…
Отново?
Да, отново. От последния път, когато бяхме тук, сменихме трима барабанисти. Работим по новия албум, но все пак новият барабанист трябва да има време да научи песните. Другото е, че той е от Мексико, друга държава, което също малко отежнява работата. Имаме желание да свирим повече с него, за да можем да се сработим по-добре. Колкото до албума – планираме да го издадем към края на лятото. Бави се вече достатъчно много време.
Каква е ситуацията с Glen Benton? Ще участва ли в предстоящия албум?
Glen като цяло е доста зает с Deicide, но все пак се връща и правим песни заедно, а понякога излизаме заедно и на сцената. В един момент е вътре в групата, в друг – не е. Това е ситуацията. Той общо-взето е записал Icons of Evil и Dechristianize и идва с нас на турнета от време на време.
От много време насам не свирите песни от първите четири албума. Защо?
Всъщност планираме да „съживим” старите песни, но не на това турне. Като цяло нямаме време да свирим много, а песните на Vital Remains са дълги и искаме да свирим тези, които харесваме. Когато сме на турне като хедлайнери ще има повече от по-старите неща заедно с песни от новия албум – ще се опитаме да има от всичко.
Защо вече не ползвате корпспейнт както в началото?
Това е било доста преди аз да се присъединя към бандата. Vital Remains са използвали, да… Не знам, било е просто нещо в начало. Знаеш ли, мислехме си скоро пак да използваме.
Хаха, кога?
Може би около Хелоуин. Ще направим нещо като турне с корпспейнт.


През годините сте сменяли много музиканти, също така и лейбъли. Според теб това вреди или помага на бандата?
Трудно е да се задържи една група заедно, а и всяка преминава през смяна на членове и лейбъли. Знаеш, че хората се променят, а в един момент всичко опира до това да успеем да удържим това, което сме постигнали за себе си. Колкото до сегашния ни състав – надявам се да се задържи възможно най-дълго, защото не искам албума да се бави допълнително.
Кой ти е любимият концерт/турне през кариерата ти?
Скоро свирихме на фестивал в Мексико с Megadeth, Fear Factory, Destruction, Dark Funeral, Kataklysm и много други банди. Имаше адски много хора – някъде около 20 000 и усещането да свириш пред толкова голяма публика беше просто невероятно.
Свирили сте с доста death метъл банди. Коя ти е любимата?
Разбира се Vital Remains – това е животът ми, с това се занимавам. Също така имам и друга група, която се казва Zircon – black/death метъл. Но като цяло Vital Remains e номер едно за мен.
Какви са очакванията ти за концерта?
Имам доста високи очаквания! Искам да видя феновете наистина да се забавляват – да има stage diving, crowd surfing и здраво пого! Иначе няма да е death метъл концерт без това.
Благодаря ти много за отделеното време! Кажи нещо за феновете на Vital Remains.
Останете завинаги true и завинаги black.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото