Дет метъл касапница на Sounds Of Extreme Tour

В продължение на близо половин година всички се чудихме дали турнето Sounds Of Extreme Tour с участието на Krisiun, Malevolent Creation и Vital Remains ще мине и през нашата страна. Едва месец, месец и половина преди обявената дата за България се появиха и официалните изявления – концерт все пак ще има. Той бе обявен с подкрепата на Dosera Entertainment и European PR. И поради факта, че това са неизвестни за България промоутърски компании, въпросите дали ще се състои това събитие продължаваха.

И ето, че дойде 2-ри март 2012 година и концерт имаше!

Около 18-18:30ч. с разни познати вече бяхме се строили пред клуба, очаквайки с нетърпение да видим тези банди на една сцена!

Подгряващата група за софийската дата бe Hatesower. Италианците се качиха на сцената около 20ч. В този момент клубът бе наполовина пълен, като феновете вътре изглеждаха доволни от изпълнението на Hatesower. Момчетата свириха не повече от 20-30 мин., но за сметка на това забиха доста здраво и успешно подгряха публиката за очакващата ги касапница!

Hatesower

Кратка пауза, съпроводена от 15-минутен саундчек, след което в тъмнината като, че нещо „просветна”. Феновете на Vital Remains нададоха вой, защото вече бяха претръпнали от чакане на любимата си банда. В миг светлината угасна и от колоните зазвуча мрачно, зловещо интро. Малко преди 21ч. Tony Lazaro и компания превзеха сцената! Vital Remains забиха с гръм и трясък редица култови парчета. Приятна разходка из „старото” и „новото” творчество на групата. Вокалистът Scott Willy, изключително приятен човек, неколкократно похвали лудите фенове, забили глави пред сцената. Аз не съм фенка на Vital Remains, най-вече защото не харесвам Mr. Glenn Benton, но Scott Willy ми “обра точките”! Изключително стегнато и много добро изпълнение на Vital Remains. Малко преди да освободят място на другото емблематично име Malevolent Creation, Vital отново благодариха на българската публика, здрависаха се с всички, които бяха заели челни позиции. А Tony Lazaro без капка двоумение се хвърли в публиката.

Vital Remains

На втората пауза доста хора излязоха отвън да поемат глътка въздух и да изпушат по цигара (дочух, че вътре не се пушило, макар да виждах тук-таме някой захапал цигара). Други пък използваха момента да заредят с бира или просто да се освежат.

Поклонниците на олд скуул бандата Malevolent Creation вече бяха заели места най-отпред, чакайки да се докоснат до идолите си. Към 10 без нещо сцената светна и легендите излязоха под звука на „десетгодишното” интро „Retribution”. Концепцията им тази вечер бе доста по-различна от предното им гостуване у нас. Естествено, за повечето хора нямаше никакво значение какво точно са подбрали – Malevolent си е Malevolent! И Brett Hoffmann не спря с хвалбите към публиката, които бяха напълно заслужени – погото и куфеенето не спря от началото до края! Malevolent Creation завършиха сета си с едноименната “Malevolent Creation”, след което и те не пропуснаха да се поздравят с всички. Измина малко повече от половин година от предишното им гостуване в България и сме сигурни, че ще има още и още!

Malevolent Creation

Нова, малко по-дълга почивка, в която вече всички гледаха да поседнат, за да съберат нови, по-големи сили за предстоящото „клане” от Krisiun. Триото от Бразилия бе най-очакваната банда и за мен, при все, че бях пропуснала предишното им гостуване. Не бях подготвена какво ме очаква, но знаех, че ще е нещо наистина крайно!

Докато спокойно си пийвах отвън, изведнъж чух два-три мощни удара по барабаните и бях сигурна, че това вече не е някой от техниците, а самият Max Kolesne! Зарязах и бира, и всичко и мигом се втурнах към залата. Едвам успях да си намеря едно местенце отпред.

Към 23ч. групата се показа на сцената, силно аплодирана от пълният клуб “R.B.F.”. Близо 300-350 човека завикаха с пълно гърло „Krisiun, Krisiun”. Бразилците съвсем откровено и с плам в очите поздравиха всички присъстващи. Братята забиха безмилостно, като минаха през доста от творчеството си. Чухме новите “Blood Of Lions”, „The Will To Potency” , няколко класики от “AssassiNation” и т.н. Moyses Kolesne не остави на спокойствие дори за миг китарата си! Чувството да видиш тази скорост на метър пред себе си е неописуемо! В един момент дори си помислих, че съм се „зомбирала” тотално и виждам пръстите по китарата му двойно! Ненадминат е, невероятен талант!

В средата на сета им имаше кратка пауза от няколко минути, колко да пийнат по глътка вода и да си поемат въздух. Всички очаквахме с нетърпение следващото ударно парче. Krisiun обаче ни изненадаха приятно, особено занимаващите се със свирене на барабани – „машината“ Max Kolesne изпълни дръм соло, което отвя главите на всички ни!

Както може да предположите, погото не спираше и за секунда, а най-хубавото бе, че на сцената нямаше охрана! Имаше едно момче, пътуващо с тях на турнето, което се занимаваше с „опазването” на сцената. Самият той през цялото време агитираше и помагаше на феновете да се качват на сцената и да правят stagedive! Този епичен концерт бе към края си и се чудихме с какво ли ще завърши. Това бе класиката „Black Force Domain”! Мощно пого като за край на шоуто. Благодарности и здрависване и тримата се скриха зад сцената. Публиката обаче изгаряше от желание за още и неистово скандираш името на Krisiun. От своя страна пък те явно видяха, че това няма да е края и се завърнаха отново пред нас. Фронтменът Alex Camargo се обърна към нас и каза, че ще изпълнят още едно, последно парче, което е класика и всички ще го познаем. След което покани на сцената редом до тях Brett Hoffmann и Tony Lazaro. Когато и те се присъединиха, бяхме готови за тази песен – „In League With Satan” на легендарните Venom! Ако до този момент клуба се тресеше от звук и мощно пого, то това изпълнение наистина имаше потенциал да „срути” сградата (в края може да видите фенски запис). Stagedive-ът не спираше, а накрая след поредните благодарности, дойде ред и на Alex Camargo да се метне върху нас!

Krisiun

Няколкото часа безмилостен дет метъл, много приятелското настроение пред и на сценат,а направиха този концерт изключително успешно и много приятно събитие! С ръка на сърцето си казвам, че макар и едва първи за тази година,  това ще оглави личната ми класация за концерт на 2012-та!

Искрени благодарности на Dosera Entertainment и European PR за предоставения ни шанс да видим тази страхотна комбинация от банди!

 

ТУК може да видите видео интервю с Tony Lazaro от Vital Remains, взето по време на Sounds Of Extreme Tour в София.

 

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

 

Hatesower
Hatesower
25 photos
Vital Remains
Vital Remains
25 photos
Krisiun
Krisiun
40 photos

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото