Интервю с Vlad – (SERPENTINE CREATION)

serpentine-creation-band

Както вече знаете на 11 май в столичния клуб Фенс Serpentine Creation ще изнесат специален концерт по повод десетата годишнина на групата. Това е и поводът поради, който потърсих Влад за това кратко интервю. Вижте какво сподели.

Satania: Здравей, Влад и благодаря за интервюто! Serpentine Creation е група, която не се нуждае от представяне на феновете. Все пак разкажи, нещо промени ли се в групата през последните години.

Vlad: Здравей, и аз ти благодаря за това интервю. За Serpentine Creation мога да разказвам много, но интервюто ще стане дълго и отегчително, затова е най-добре всеки, който се интересува какво представлява Serpentine Creation да посети страницата ни във facebook – там ще види биографията, дискографията, клипове, снимки, каква музика правим и други интересни неща. Със сигурност мога да кажа, че през годините стилът ни се е променил, но това е нормално, сега слушаме нова и различна музика, което се отразява и на тази, която ние правим.

S.: 10 години на сцена. Колко израсна Serpentine Creation за това време, какво научихте и какво още имате да учите като група?

V.: Не знам дали сме израснали през годините, научили сме много неща, но и много има да учим – човек се учи цял живот. Важно е когато правим музика да не се съобразяваме с това дали ще се харесаме на другите, а да правим това, което ни харесва на нас.

S.: Имало ли е моменти, в които нещо ви е обезверявало и ви се е искало да се откажете?

V.: НЕ!

S.: Един малко клиширан въпрос. Как виждаш българската блек метъл сцена? Има ли изобщо блек метъл сцена в България според теб?

V.: Българска блек метал сцена има, това че не се е развила като в други държави, най-вероятно се дължи на геополитическия фактор.

S.: Нещото, което ми е направило впечатление при скандинавските групи е безрезервната подкрепа, която си оказват. Има ли я тази подкрепа между българските групи?

V.: Разбира се помагаме си кой с каквото може – апаратура, инструменти, съвместни изяви, репетиционни и т.н.

S.: Концертът ви ще е посветен на сингъла AVE EVA. Какво ви вдъхнови /и в частност теб/ да се обърнете към тази тема – женската?

V.: Оооо ще се опитам да бъда кратък. Текстът на “Ave Eva” е логичен поглед върху писанията в библията за Адам и Ева. Ако Ева не беше прелъстена от Луцифер и не беше получила знанието (грехът), хората нямаше да ги има, защото знанието (грехът) е съвокуплението, оргазмът, зачеването и създаването на потомство (поколение). Всички казват, че бог е създал хората. НЕ, бог е създал Адам и Ева, а сношението между Луцифер и Ева създава човешкия род (поколението) и ние хората сме деца на Луцифер и Ева – това е големият грях, който Ева извършва и след това дава това знание на Адам. Общо взето за това става въпрос в текста. Не бих казал, че темата е женска, по-скоро е провокативна и антибиблейска.

S.: Кои са групите и авторите, които по принцип те вдъхновяват, когато пишеш музика?

V.: Много са наистина, много – аз слушам различни стилове музика. Да основно блек и дет метъл, но и много електронна и индъстриъл музика. Вдъхновението за писане на музика идва от най-различни неща, дори и такива, за които не съм си и помислял, че ще ме накарат да хвана китарата и да измисля дадена тема.

S.: Последният ви албум „The Fiery Winds of Armageddon“ излезе преди цели 4 години /как лети времето…/. Работите ли върху материал за нов албум?

V.: Имаме материал за цели два албума, но истината е, че в момента сме се фокусирали върху други неща и не работим по нови парчета.

S.: Какво ще чуем още на концерта ви. Ще представите ли нови песни?

V.: Единствено “Ave Eva” ще е ново парче, което до сега не сме свирили на живо, другите песни, които ще изсвирим са от предишните ни издания.

S.: Не сте много активни откъм концертни изяви. Защо е така?

V.: Това е така, защото аз живея в Англия от пет години и не се прибирам много често в България. Но когато това се случва, използваме максимално времето за запис в студио, заснемане на клип или концерт.

S.: Твоето послание към феновете.

V.: Моето послание е музиката ми. Елате на 11-и Май в Рок Бар Фенс за да чуете посланието ми.
П.П: – Четете библията! ДА, наистина четете библията, за да разберете какви глупости пише там!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото