Stan_YanewskiНай-старото и вълнуващо събитие за бодиарт изкуство Tattoo Fest Sofia 2019 се завръща на 15 и 16 юни 2019 в зала Универсиада със своето 14-то издание, за да ви срещне на живо с български и чужди тату студиа и техните произведения, стилове и техники. Тази година фестивалът ще предложи голямо разнообразие от активности за широката публика и ще даде платформа за професионална изява на много тату студия и артисти от България и чужбина. Най-добрите татуисти и сродни субкултури ще се съберат, за да споделят своя опит, да демонстрират своите творби и да направят стотици татуировки в много специална атмосфера. Специален гост на събитието ще е световно известният македонски татуист Горан Мичич, който впечатлява публиките по цял свят с неподражаемия реализъм на своята запазена марка – цветните татуировки. По време на феста той ще проведе специализиран мастър клас, на който всички присъстващи ще могат да научат повече за различните техники и стилове на татуирането.

Всички са добре дошли на Tattoo Fest Sofia 2019 , за да се запознаят отблизо с тази вече толкова популярна и у нас, култура. През последните години обществото претърпя забележителна трансформация по отношение на възгледите си за татуировките. Днес татуирането е средство за личностно и духовно изразяване, дори и модна тенденция. Това ще покаже и специално изграденият за първи път в България Музей на татуировките, който ще разкаже на всички посетители тяхното значение за древните култури, еволюцията на бодиарта до днес и историята на татуирането в България. 14-то издание на Tattoo Fest Sofia ще бъде в памет на първия  професионален татуист  у нас и създател на „Фестивал на Татуировката“, Марио Янков.

Гуруто на японската кухня и суши шеф Петър Михалчев, който е жури в телевизионното предаване „Мастършеф“ също се включва във фестивала, като един от  най-татуираните шеф готвачи в България. Той ще представи уникално кулинарно шоу и ще ни посвети в техниките на японската кухня.

Водещ на Tattoo Fest Sofia 2019 ще е Станислав Яневски, българският актьор, който цял свят познава от участието му като Виктор Крум в хитовата поредица – Хари Потър! Стан е отдавна посветен на бодиарта, заклет фен на тауировките и не спира до запълва своето тяло с мастило.

И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, измежду работата на неуморимите машинки на тату артистите, ще може да станете част и от разнообразни тату конкурси, шокиращи шоу артисти, рисунки на живо, яка музика и кулинарни изкушения. Децата също са добре дошли, за тях е предвиден детски кът, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.

Всички студиа и артисти, които имат желание да се включат във фестивала, могат да го направят като изпратят своето запитване на е-mail inkydragon@tatau.org или на телефон: 0886 86 99 54

Билети за посетители могат да бъдат закупени онлайн от тук http://bit.ly/SofiaTattooFest2019 на цена от 8 лева за еднодневен и 12 лева за двудневен билет.

Следете Tattoo Fest Sofia 2019 на : https://www.facebook.com/events/2371925719746623/ и Instagram, за да разберете първи каква ще е пълната програма на фестивала и кои студия ще се присъединят към