Интервю с FELLA от DREAMSHADE

2013г. вече дойде, съответно и много албуми и концерти. С радост си поговорихме с Fernando „Fella“ Di Cicco, единият китарист на швейцарската “ new wave of melodic death metal“ банда Dreamshade за предстоящия да излезе на 25 януари 2013г. втори пълен албум, озаглавен “ The Gift Of Life“.  Проектът може да се похвали и с невероятно добре пасващ нов вокалист.

обложката

Здравей! Поздравления за новия албум- чакаме го от 2 години и вече нямаме търпение, хаха. Какво е твоето мнение за него, какво искате да изразите с музиката си и какво настроение носи?

Най-напред благодаря за интервюто и искам да честитя новата година на всички! Албумът е нова, свежа глава от нашата кариера и сме изключително удовлетворени от свършената работа. „The Gift of life“ е резултат от всичко, през което преминахме през последните две години и успяхме да изразим личните си преживявания във всяка песен.

Заснемането на видеото към "Photographs" в Полша

Какви са очакванията ти за реакцията на феновете? Обзалагам се, че ще се влюбим, съдейки по двата сингъла до сега!
По мое мнение доста се усъвършенствахме в писането на текстове и вплетохме много нови повлиявания, което прави звученето ни уникално. Всичко звучи една идея по- модерно и завършено от предния ни проект ( „What Silence Hides“ ) . Песните се различават много помежду си и съм сигурен, че всеки може да намери себе си в някоя от тях.


Новата тава се казва „The Gift of life“..Според теб кой е този дар на живота?
Единственият истински дар е всъщност самия живот, най-важното и красиво нещо, което имаме и то безплатно. Заглавието е за обичта към живота, дори когато е шибано труден!

Заговорихме за значенията на имената в албумите ви. Любопитно ми е..какво крие тишината?
Хаха! Зад „What Silence Hides“ стои различна концепция, всеки може да я разбира както пожелае. Това, което ние имахме наум беше, че тишината значи повече от хиляда думи, ние просто трябва да разберем какво има зад нея.

Кои са най-големите ви вдъхновения? Как си почивате в свободното време?
Нашият най-голям вдъхновител е животът. Когато съм сам мисля бая и доста неотговорени въпроси изникват в съзнанието ми. Затова и някои от текстовете са пълни с въпроси. (Хаха!)
Всеки от нас релаксира по различен начин. Почивка? Не възприемаме групата само като работа. Някои живеем заедно, събираме се често, но се мотаем, хапваме и пийваме с приятели.

От  колко време свириш на китара и защо си избра точно този инструмент, а не барабани например?
Вече станаха 10г. Когато бях на 12, учех заедно с другия ни китарист- Rocco, а един ден той попита в час кой би желал да взима уроци заедно с него. Вдигнах ръка и казах „Да го направим!“ 🙂

Кой е любимият ти китарист- този, който те кара да се гордееш с това, което правиш и ти вдъхва кураж някой ден да станеш като него?
Личният ми фаворит е Tony MacAlpine. Обичам това, че е мелодичен и включва и пиано в песните си!

Fella и Rocco

Не е кой знае колко често срещана ситуация банда с двама китаристи. Разбирате ли се с Rocco и намираш ли това за улеснение?
Разбираме се прекрасно, живеем заедно и винаги пишем музиката заедно. Много е полезно, защото пишем различни рифове с различни атмосфери и след това ги събираме. Затова и мисля, че песните на Dreamshade звучат уникално!

Като любител на тези животни, не мога да не те попитам за символиката на татуировката с бухал на рамото ти. Жестока е!
Хахаха! Ами обикновено не разкривам значението им, съжалявам. И все пак се радвам, че ти харесва 🙂

Dreamshade вече сте били в България. Какво си спомняш от престоя ви на Каварна Рок Фест 2011, какви са впечатленията ти?Нямаме търпение да ви видим пак на родна земя и може би да пием по една бира заедно..
Оо, посещението ни в България има специално място в нашите сърца! Прекарахме си чудесно, срещнахме фанстастични хора, с които купонясвахме. Никога няма да забравим това лято и ИСКАМЕ да се върнем възможно най-скоро с новия си албум! Каварна Рок Фест е готин фестивал и го препоръчвам на всеки, който живее в околността. 😉

И за финал..какво ще кажеш на читателите на сайта и българските фенове на Dreamshade?
Читатели на Metal Hangar 18 и български почитатели, наистина нямаме търпение да се завърнем при вас и ще правим всичко възможно, за да го постигнем. Все още получавам съобщения всекидневно от български фенове, дори 2 години след последната ни визита.
Благодарим ви, че сте толкова готини и приятелски настроени. Обичаме ви!

Fernando "Fella" Di Cicco

Fella в Каварна 2011

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото