Интервю с Believer

“ Бъдещето на хубавата музика е в ръцете на всички музикални фенове“

Saxon– Здравейте, момчета! И първи въпрос ! На кого му хрумна идеята за реюниъна ?

Believer – Всъщност Kurt се завърна в района, където Believer бяха създадени и естествено , по – близо до Joey. Двамата решихме да се съберем отново и да видим какво може да се случи, а останалото е история !

Saxon– Как вървят записите по новия албум ?

Believer – Записът е миксиран и ще бъде мастериран до края на ноември. Датата на излизане на албума ще бъде скоро обявена, така че , моля , посещавайте по – често майспейса ни за подробности ( www.myspace.com/believerband ).

Saxon  – Защо през 90-те години Believer се разпадна ?

Believer – Kurt реши да получи своето докторско звание по молекулярна медицина и отвори своя лична лаборатория, изследваща рака. Joey реши да последва свои собствени музикални  интереси, чийто резултат бяха Fountain of Tears. Thrash сцената започна да запада. Това създаде огромна трудност за съществуванието на Believer – да продължава по този начин, по който искаше да продължи – без никакъв компромис !

Saxon– Как ще звучи новия албум ?  Като Дебюта или като последния албум ?

Believer – Все пак звучи като истински Believer, а не като презапис на стария материал. Както винаги, ние искаме да  дадем на нашите почитатели нещо ново. Наистина се надяваме, че нашите фенове ще бъдат изненадани и щастливи с новия запис.

Saxon– Къде откривате вдъхновението за прекрасните песни ?

Believer – Нашето вдъхновение идва от изключително много източници. Това са нещата, които се отразяват върху живота ни. Може да е нещо добро или зло, отпускащо или стресиращо. Ние оставяме тези чувства и усещания в музиката ни. С това, което казваме сега, може би бихме били обявени за „ луди ” – когато чуете новия албум !

Saxon– Кои са любимите Ви групи и музиканти ?

Believer – Търпим много влияния от всеки музикален жанр. Би ни било изключително трудно да споменем само някои. Нашите метъл/алтернативни влияния са Destruction, Kreator, (старите) Metallica, Tool, Nine Inch Nails и много други.

Saxon– Как бихте обяснили уникалния саунд на Believer – има само две групи, притежаващи подобен саунд (според мен) – Anacrusis и Believer.

Believer – Според нас идва от различната музика и влияния, които търпим (Metal, Jazz, Industrial, Rock, etc ) Освен това никога не сме свирили чужда музика, с изключение на ранните Judas Priest и Iron Maiden. Това ни позволи да развием наш собствен и неповторим стил и саунд.

Saxon– Знаете ли нещо за България и съществува ли възможност след излизането на албума да видим Believer на концерт в София ?

Believer – Трябва да си признаем, че не знаем много за България, но сме много развълнувани да научим повече и повече за нея. Със сигурност знаем, че българите обичат метъл музиката и са едни от най – големите ни почитатели ! С удаволствие бихме свирили в България.

Saxon– Освен Believer имате ли и други музикални проекти ?

Believer – Не много в момента. Фокусирали сме всичките си сили върху Believer и освен този албум, ще имаме поне още два. Joey работеше с другите по един друг проект, който се казва “Year of Plenty” и има “Steely Dan” усещане в стила .

Saxon– Трудно ли е на човек да бъде само музикант през новото хилядолетие ? Работите ли нещо друго ?

Believer –  Kurt се бори с рака Joey работи за една „електромоторна” компания. Много е трудно, но няма да ни спре. Ще продължим да се развиваме и да създаваме качествени записи. Освен това ще направим и много концерти.

Saxon– Животът на един музикант е много труден в новото хилядолетие с всички тези незаконни даунлоудвания, копия и т.н. Какво ви е мнението по този проблем ?

Believer –  За щастие хората са получили съобщението, че за да продължат групите да правят музика, те се нуждаят от финансовата подкрепа на феновете. Много скъпо е да се запише и издаде качествен албум за метъл група, която не продава милиони копия. Не говорим тук за тези, които си разменят нашата музика, но за щастие това ще ги накара да си я купят. Повечето музиканти никога не свалят незаконно музиката на колегите, защото те разбират отрицателната посока на явлението. Има малка разлика между кражбата на музика и кражбата на коли. В действителност, автоиндустрията е доста по-голяма и обезпечена отколкото метъл лейбълител. Бъдещето на хубавата музика е в ръцете на всички музикални фенове.

Saxon– Кой е дизайнерът или художникът на вашите обложки ?

Believer –   Няколко творци бяха използвани за миналите ни албуми, но сега си намерихме художник , с когото да работим върху бъдещите проекти. Той се казва Michael Rosner. Той е прекрасен творец и неговото изкуство е уникално. Той ще бъде и дизайнер на целия ни мърчъндайз.


Saxon– Това е мястото , където можете да кажете нещо специално на читателите на Metal Hangar 18.

Believer – Много се радваме, че сме отново част от Метъл братството. Причината, поради която с завърнахме, се дължи на непрестанната подкрепа на нашите прекрасни фенове. С нетърпение чакаме да Ви дадем качествена музика и ще продължим да работим много здраво за Вас. И се надяваме да посетим България някъде в бъдещето. Благодарим Ви, че подкрепяте Believer.

Saxon

24.12.2008 г.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото