Интервю с Adam Albright от DOPESICK

adam albright

Adam Albright е свирил със SKINLAB и Sebastian Bach, а дебютното EP на проекта му DOPESICK излиза в края на месеца. Поради тази причина се свързахме с него и си поговорихме за планове, любима музика, домашни животни и още нещо.


Здравей Adam! Благодаря, че отдели време да поговориш с мен и Metal Hangar 18! Надявам се да си готов. Да започваме:


Нека стартираме с кратко представяне. Опиши DOPESICK на хората, които не са ви чували досега.

DOPESICK е шумна, тежка и агресивна смесица от стилове. Харесвам толкова разнообразна музика, че това се отразява и на писането ми. Затова DOPESICK има разхвърляно звучене, но все пак е тежък пънк, рок ‘ен рол с малко реге там някъде.


dopesick 2017Дебютното ви EP „The Love And Terror Cult“ излиза съвсем скоро. Имаш ли планове за дългосвирещ албум? Как виждаш бъдещето на бандата?

„The Love and Terror Cult“ излиза на 29 април чрез EMP Label Group. Ще се състои от 5 песни, които показват как би звучал дългосвирещия албум, върху който работим в момента. Написали сме доста музика и се опитваме да изберем най-доброто за албума. Като видях реакцията на двете песни, които вече пуснахме, нямам търпение да пуснем EP-то и да довършим албума, което се надявам да се случи до края на годината. 2017 ще е доста натоварена за нас!


Докато си говорим за „The Love And Terror Cult“, какво се е случило през Август 1969, за да носи една от песните това заглавие?

Честно! Тогава са започнали убийствата на Менсън. Живея в Холивуд и всичко се е случило много близо до мястото, в което живея, затова винаги съм се кефил на серийни убийци и подобни!


Записахте две страхотни песни с талантливите и добре познати вокалисти Cristian Machado от ILL NINO and Jahred Gomez от (HED)P.E. Обмисляте ли да вземете постоянен певец в групата? Имате ли други планове за гост вокалисти?

Благодаря ти много! Абсолютно! Започнах да работя със стария ни вокалист и това продължи около един ден! Ха! След това взех един, който харесвах, но беше наркоман, но пък така се появи EP-то. Познавам Jahred още от 98 година, когато бях на турне с (HED)P.E. докато свирих в SKINLAB и винаги ми се е искало да работя с него. Той е един от любимите ми вокалисти! Жесток е! Cristian е в ILL NINO с тогавашния ми мениджъра Dave Chavarri и той ни свърза. Cristian също е жесток! Взе песен, която бях готов да зарежа и я направи адски яка! Научих доста докато работих с него. Тези момчета са толкова различни и е много забавно да се работи с тях. Искам да направя една или две песни в бъдещия албум с гост вокалисти, но моя вокалист също ще вземе участие в тях.


Знаем, че DOPESICK съществуват от вече две десетилетия. Какво се случи през това време, за да излезе „The Love And Terror Cult“ чак сега?

Леле, ДОСТА! Ха! След като създадох DOPESICK, точно след като излязох от затвора през 98 година, отидох на турне със SKINLAB и това спря нещата за момент, след това басиста ни загина в катастрофа с мотор. Когато това се случи Sebastian Bach си търсеше китарист и му изпратих едно демо на DOPESICK „Angel Down“ и той го хареса. Записвах със Sebastian известно време, после пак в затвора и неприятности, но този път бях много съсредоточен и имах чувството, че трябва да се докажа, затова се отдадох изцяло и този път изглежда, че си е заслужавало. Много съм горд с това EP и новата музика, която ще издам!


Разкажи ни с няколко думи за музикантите в групата. кои са те и какво ви събра?

Не искам да говоря за това много все още, но Greg Collister е барабанист в DOPESICK и двамата с него се занимаваме с музиката, докато аз наблягам на това с вокалиста. Какво ни събра ли? Онова русо чудовище в Rainbow бар и грил! Ха ха!


Каква музика слушаш докато си в трафика през натоварен ден?

По принцип предаването Jonesy’s Jukebox! Дават го по радио KLOS от 12 до 2ч и той говори с готини хора и пусна готини неща. Ако не е това, то Bob Marley, BUCKCHERRY, KING 810, новия SUICIDE SILENCE.


Твоят топ 3 албуми на всички времена?

О, човече! BAD BRAINS – „I Against I“, VAN HALEN – „Fair Warning“, OZZY – „Diary of a Madman“? Поне за днес е това, ха!


Има ли група, с която искаш да идеш на турне?

С удоволствие бих отишъл на турне с P.O.D., (HED)P.E., 311, BAD BRAINS, DEFTONES. Групите, с които бих бил на турне са толкова много!


Какво ти е мнението за рок и метъл сцената напоследък? Според теб претърпява провал, разцвет или си е същата като преди?

Мисля, че рокът винаги ще е наоколо, въпреки че сега не е същото като преди с MTV и подобни, но ВИНАГИ ще има едно хлапе някъде, което се учи да свири на китара и то ще се задълбае в историята и всичко започва наново през нови уши и енергия. Свидетели сме на вълни, които идват и отминават, но винаги ще има хлапета, които ще се кефят на рок! Мисля, че всички трябва да купуват музика и да подкрепят нещата, които харесват. Не само да си свалят песен, а да чуят целия албум, да си купят целия албум!


Винаги се намират хора тук и там, които се опитват да съсипят настроението. Как се справяш с тези индивиди и такива, които не оценяват изкуството ти?

Майната им! Това си е тяхна работа. Ясно е, че не можеш да направиш всички щастливи, но щом успявам да напълня едно помещение с хора съм щастлив, както и хората, които са дошли да се забавляват и това е важното! Ако не им харесва това, което правя, супер, нека не го слушат, но как можеш да мразиш нещо, просто ей така? Тези хора си имат проблеми. Аз ще си правя каквото знам и така, че се чувствам добре и ще си пуша тревата.


Какво правиш в свободното си време? Имаш ли хобита или странични проекти?

Слушам много музика, ако това се брои за хоби. Напоследък се забавлявам с дронове, колекционирам хорър неща, карам скейтборд, ловя риба, харесвам неща, които мога да върша навън.


Добре, това е много важен въпрос… котки или кучета?

КУЧЕТА! Всъщност харесвам и двете, защото май обичам животни повече, отколкото обичам хора. В момента нямам котка, но през целия си живот съм имал котки и кучета.

English version on page 2

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото