Anders Friden за „Sounds Of A Playground Fading“

In Flames - 2011 - Sounds Of A Playground Fading

In Flames - 2011 - Sounds Of A Playground Fading

Феновете на кралете на мелодичния дет метъл, IN FLAMES могат да ликуват! Новият им албум е вече факт, а групата е на турне из цяла Европа, като спирка от него ще бъде и София на 30 септември тази година!!!

Sounds of a Playground Fading е десетият студиен албум на шведската метъл банда. 13-те парчета от новия проект са записани в собственото студио на бандата, IF Studios, в Готенбърг със звукопродуцента  Roberto Laghi (HARDCORE SUPERSTAR, LOK, SONIC SYNDICATE), Daniel Bergstrand and Örjan Örnkloo.

Според вокалиста Anders Friden в този албум преобладава широкодиапазонният вокален регистър, за сметка на виковете и ръмженето. Целият албум е написан от Björn Gelotte. За разлика от предишните им проекти, този път върху китарните сола е работено предварително и в резултат те са изпипани много по-добре.

В интервю за шведския таблоид „Aftonbladet” Anders Fridén (38г.) споделя, че Sounds Of A Playground Fading определено е предизвикателство към музикалните очаквания на феновете на бандата. „Някои от песните се опълчват доста срещу хард рок формулата”, казва той. „Има песен, наречена ‘The Attic’, където в припева партията на моя глас е заместена от акордеон. Но, разбира се, има и наистина бързи, типични  IN FLAMES изпълнения. Никога не сме забравяли откъде идваме, но същевременно искаме да предизвикаме слушателите си.”

Sounds of a Playground Fading е първият албум без участието на основателя на групата, китариста Jesper Strömblad, който напусна IN FLAMES през февруари 2010 г., за да продължи лечението си на алкохолната си зависимост. „Наистина е тъжно”, споделя Anders. „Говорим за приятел, когото познаваме наистина отдавна. Това е като връзка, която е изгаснала. Просто не можеше да продължи повече. Той е наистина страхотен човек в много отношения, но е важно всички да се разбират. Ако не е така, това пречи на много хора.. Живяхме с този проблем много години и е наистина тъжно, че нещата не се промениха. Иска ми се да не беше така.”Наскоро IN FLAMES взеха за втори китарист Niclas Engelin от приятелската швеска група, Gardenian.
Fridén обяснява също мрачните текстове на много от парчетата в Sounds Of A Playground Fading. „Някои хора си отидоха от този свят, но пък след това се родиха деца. Аз вече имам две деца и това повлия върху създаването на текстовете. Изведнъж осъзнаваш, че вече не си сам!”
Сигурно всеки фен на IN FLAMES си задава въпроса дали без Jesper групата е успяла да направи добър албум? По всичко личи, че отговорът е позитивен: макар и, по думите на Anders, по-меланхолична, музиката в албума определено бележи развитие на групата и е радост за феновете, които търсята по-иновативен звук. Изключително интересен, Sounds Of A Playground Fading е написан изцяло от Björn с много чувство и дълбочина.

В подкрепа на излизането на новия албум, IN FLAMES ще свирят на някои от най-значимите европейски фестивали (Sonisphere, Nova Rock, Hellfest и много други), след което се отправят на фестивалното турне Rockstar Energy Drink Mayhem Festival Tour през юли, а след това са в САЩ. От септември се завръщат за нови концерти в Европа, като един от тях, на 30 септември, ще бъде в зала „Христо Ботев”, в София.

IN FLAMES online:

http://inflames.com/

Century Media Records online:
http://www.centurymedia.com

Анимато мюзик online:
http://www.facebook.com/animatomusic.com
http://www.twitter.com/AnimatoMusic

Анимато мюзик webshop:
http://www.animatomusic.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото