HAMMERFALL – Built To Last (2016)

Hammerfall - Built To Last (2016) Една от най-важните и обичани банди в хеви метъла HAMMERFALL се завръща с чисто новия албум “Built To Last”. Рицарите на шведската хеви пауър сцена стягат редици за нов поход. Старите пушки Joacim Cans и Oscar Dronjak още веднъж повеждат легиона с албум, който ще възвърне вярата ви в бандата и ще постави HAMMERFALL на място, което не би трябвало да са напускали никога. Първият удар нанася откриващото парче “Bring It!”. Чувайки първите акорди, GRAVE DIGGER-ските китарни мелодии и енергичните и спиращи дъха хорове, скептицизмът ви ще изчезне. Песента повдига духа и проправя пътя за следващите химни – “Hammer High” и “The Sacred Vow”. “Hammer High” може да те накара да размахаш победоносно юмрук и да куфееш, а “The Sacred Vow” напомня на класики като “Steel Meets Steel” и “Heeding The Call”. “Dethrone And Defy” отново вдига оборотите и напомня за плътния звук, който наблюдаваме в “Crimson Thunder” и “Threshold”. Разбира се, не можем да минем и без традиционната балада. “Twilight Princess” започва с акустична китара и гласа на Cans, а звученето представя емоционално и магическо пътуване към тъжна история. Без преувеличение можем да кажем, че песента се нарежда до класически балади като “Always Will Be” и “Remember Yesterday”. И макар, че е далеч от величествената “Glory To The Brave”, би могла да намери място в сърцата на феновете. “Stormbreaker”, заглавната “Built To Last” (която спокойно би могла да намери място в “Crimson Thunder”) и “The Star Of Home” затвърждават първоначалното впечатление. “New Breed” е композиция, на която феновете би трябвало да обърнат по-специално внимание. Не само заради това, че отдава почит на ACCEPT с китарните партии и атмосферата, а и заради внушението ѝ – групи и фенове от хеви метъл общността споделяме едни и същи идеи и култура. Финалът на творбата е за най-епичната песен – “Second To None”. Парчето плавно преминава от балада към по-мрачно звучене посредством клавирните аранжименти и вокалите на Cans и дава завършеност на похода на шведските кръстоносци.

С “Built To Last” HAMMERFALL се завръщат към класическия си саунд и добавят липсващите елементи от първите албуми, които се харесват на почитателите им и заради които бандата е толкова обичана. Музикантите очевидно изпитват наслада от свиренето заедно и превръщат това в един много добър албум, достоен за албум на HAMMERFALL. Така, че грабвайте мечовете и щитовете, присъединявайте се към кръстоносния поход на шведските рицари, опитващи се да наложат превъзходството на хеви метъла, и… let the hammer fall!

Оценка: 7,5/10

Десетият студиен албум на HAMMERFALL излиза на 4-ти ноември чрез Napalm Records.

Hammerfall - Built To Last (2016)
Списък с песни:

“Bring It!”
“Hammer High”
“The Sacred Vow”
“Dethrone And Defy”
“Twilight Princess”
“Stormbreaker”
“Built To Last”
“The Star Of Home”
“New Breed”
“Second To None”

  1. #1 написан от metal forever (преди 7 години)

    Велика банда, страхотен албум! Дано да обявят дата за България!Поздравления на автора за ревюто!
    Let the Hammer Fall

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото