GORGUTS подготвят ново EP

Канадските дет метъл ветерани GORGUTS ще издадат новото си EP „Pleiades’ Dust“ на 13-ти май чрез Season Of Mist. Интересното в мини-албума е, че представлява една-единствена песен. Докато все още не се знае дължината й, по-долу може да чуете извадка от нея, наименува от бандата „Wandering Times“. Лидерът на групата Luc Lemay коментира:

Понеже новото ни EP „Pleiades’ Dust“ се състои от един дълъг разказ, тo не е написанo с намерение да бъде разкъсано на сегменти. Благодарение на разделението в сюжета, успях да изолирам частта, наречена „Wandering Times“, която ще даде на слушателя възможност да разбере естетиката на творбата. Текстовете разказват историята на книгата „Дома на Мъдростта“, която се позовава на библиотека, базирана в Багдад някъде между 8-и и 13-ти век. Споменава се за интелектуалната дейност, протичаща през Средновековието, когато Европа още преминавала през т.н.“тъмни векове“. Много науки започват да бъдат изучавани тогава: алгебра, оптика, астрономия и още много други. Това е една история за любопитството, красивите умове и тъжния момент, в който човек унищожава великите открития и постижения.

 

gorgutspleiadesep

gorgutsband2016promo_638

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото