Rockstadt Extreme Fest – Ден 1

Миналата седмица, в полите на Карпатите, място перфектно за такъв тип събитие, се проведе петото юбилейно издание на Rockstadt Extreme Fest . Тази година феста беше цели четири дни – достатъчно време да се насладиш на фестивалната атмосфера и хубавата музика.

Първата група, която видяхме на фестивала беше румънската група TAINE. taine@rockstadt-extreme-festИзпълнението  им беше приятно, но честно казано не ме впечатлиха особено, може би защото все още бях в еуфория, че най-сетне съм пристигнала и се радвах на приятната обстановка наоколо  и явно не успях да им обърна достатъчно внимание. Но все пак е факт, че публиката ги хареса, така че бих ги гледала отново.

След  TAINE, на сцената се качиха ARCTURUS за да изпълнят неповторимата си разновидност на авангардно-експерименталния метъл с много приятни и завладяващи инструментали. Групата излезе в пълно снаражение, със костюми и маски  сякаш са излезли от пост-апокалиптичен стииймпънк космически филм.  Цялата им тази визия им придава някакъв странен чар, който се преплита с необикновената им музика.  ARCTURUS ни разходиха през цялата история на неверояатното си творчество, започвайки с музика от La Masquerade Infernale и завършвайки с чудесните композиции от последния им студиен албум – Arcturian. Уникалният глас на  ICS Vortex, сякаш дошъл от друг свят, перфектно се допълва с цялата композиция на музиката, изпипана до всеки детайл. Може би големия опит на музикантите им позволява да композират тази уникална хармония от звуци и да запленява толкова умело публиката с тяхната неземна харизма.

Сетлист на ARCTURUS:

 1. Evacuation Code Deciphered
 2. Painting My Horror
 3. Crashland
 4. Pale
 5. Game Over
 6. Alone
 7. The Arcturian Sign
 8. Nocturnal Vision Revisited
 9. The Chaos Path
 10. To Thou Who Dwellest in the Night
 11. Angst

arcturus

Хедлайнерите на вечерта бяха ANNIHILATOR. Започнаха решително с песента от едноименния албум Suicide Society. Естествено на сцената зазвучаха и класики като Phantasmagoria, Set the World on Fire и Alison Hell, на която цялата публика си припяваше. От първата до последната песен, групата бълваше енергия към публиката и се радваше на овациите на зрителите и всякаш групата и зрителите взаимно се нахъсваха. Личеше си, че групата обича да е на сцената и неуморно бълваха песен след песен. Вечерта приключи с  Human Insecticide, а ANNIHILATOR изглеждаха също толкова благодарни, колкото и феновете на тях.

Сетлист на ANNIHILATOR:

 1. Suicide Society
 2. King of the Kill
 3. Creepin’ Again
 4. Annihilator
 5. Set the World on Fire
 6. T.Y.D.
 7. Twisted Lobotomy
 8. Brain Dance
 9. Alison Hell
 10. Chicken and Corn
 11. Second to None
 12. Phantasmagoria
 13. Human Insecticide

annihilator

Струва си да споменем и втората сцена през този нулев ден. Поради късното ни пристигане и ранния час, определен за начало на сета, за съжаление изпуснахме изпълнението на българите GRIMAZE, но следващите дни имахме възможност да гледаме още три български банди – най-богатото българско присъствие в историята на фестивала.

На втората сцена изгледахме с удоволствие завладяващия сет на румънците GRIMEGOD, със силното им присъствие на сцената и силната връзка с феновете им.

grimegod

Приятно се изненадах от изпълнението на THREAD OF OMEN, южноафриканците умело комбинираха много емоционалните вокали с техничния си дет и създадоха невероятна атмосфера, предизвикваща формирането на мошпит, а краудсърфърите заплуваха над тълпата.

thread-of-omen

Автор: Богомила Петрова
Фотограф: Здравка Златева

Галерии със снимки:

TAINE

ARCTURUS

ANNIHILATOR

GRIMEGOD

THREAD OF OMEN

 1. #1 написан от Кирил Костов (преди 4 години)

  Ще допълня, че фестивала откриха варненците Terravore, които свирят old school thrash/death metal. Предвид ранния час и че е първи ден публиката беше по-рехава, но се забавляваше. Taine не бяха никак лоши.
  А Annihillator избиха рибата. Сега са в поредния нов състав, абсолютни машинки бяха, без сгрешена нота или замазан риф. Тотална анихилация беше и погото не спря.

  • #2 написан от Ofelta Arhemor (преди 4 години)

   Съгласна съм със всичко, само Terravore бяха втория ден, тези дни ще ги похваля и тях 🙂

   • #3 написан от Кирил Костов (преди 4 години)

    Уф, да, така беше.Terravore бяха втория ден. Влезе ми в главата, че са първи и все се бъркам…

 2. #4 написан от AVA (преди 4 години)

  Радвам се да прочета интересен репортаж след онзи за Вакен, който ме приспа от скука…

 3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 4. Коментари за тази публикация
В началото