Frost за новия албум на SATYRICON

satyricon

Още през миналата година се заговори, че норвежките блекове SATYRICON работят върху нов албум. След приетия доста противоречив албум от 2013г. и последното им симфо-лайв творение е наистина интересно каква посока ще поемат Satyr и Frost. Според Frost новият албум ще бъде различен от всичко, което групата е правила някога и даже ще съдържа ембиънт елементи.

Ето какво е споделил Frost по този повод на един от големите европейски метъл фестивали:

„Тези, които познават SATYRICON, знаят, че в случая ще е така. Ние никога не сме издавали два много подобни албума, и вероятно това ще бъде наистина различно от всичко, което сме правили. Но както нашите фенове също знаят, той трябва да носи подписа на SATYRICON, без съмнение.

Материалът, върху който работим тези дни, е толкова разнообразен, че е много трудно да се говори за посоката. Повече от всичко аз чувствам, че той звучи много креативно и динамично. Това, което правим звучи вдъхновено – това е! Ние сме в много вдъхновено настроение, което е много благоприятно за един музикант. Но до този момент нямаме нито една изцяло завършена песен, затова пък имаме много отделни части, където може да се усети частичен израз на посоката. И това е всичко, от много суров, тежък, мрачен и брутален материал към много груув и хард рок ориентиран до леко загатнат атмосферичен ембиънт. Кой знае на какво ще прилича? За себе си нямам представа. Просто чух всички тези откъси върху, които сме работили. Те вече звучат много добре, а това е вълнуващо и творческо. И звучи SATYRICON, макар и екстремно различно. И на мен ми харесва.

Надявам се също да проработи добре сред нашите фенове, така че да могат да се насладят на одухотворената музика, която, знам ще присъства в този албум.“

Предполагаемо SATYRICON ще започнат записи по новия албум в края на тази година, за да бъде издаден в началото на 2016г. Освен това знаете, че групата работи и върху албум с кавъри, който също ще бъде готов през следващата година.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото